Parasport

Alle elever kan deltage i Skole OL

Også elever med et handicap har mulighed for at få en rigtig god oplevelse til Skole OL. Eleverne kan enten konkurrere med deres klassekammerater i de klassiske Skole OL sportsgrene, hvor eleverne kan benytte særlige hjælpemidler, eller de kan dyste i de nye Skole OL Parasportdiscipliner.

De klassiske Skole OL sportsgrene

Her kan børn med fysiske udfordringer konkurrere sammen med deres klassekammerater i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, dans, o-løb, roning og svømning, triatlon og ultimate og sammen med klassen dyster de om en plads i den store Skole OL Finale.

Det vurderes i hvert tilfælde, hvordan eleven eller eleverne bedst inkluderes i den pågældende sportsgren. I enkelte tilfælde tilpasses øvelserne, i andre tilfælde anvendes særlige hjælpemidler – alt sammen med henblik på at skabe fair konkurrence. Mulighederne for at inkludere elever med handicap varierer efter handicap og de enkelte idrætsgrene.

Læs mere om hvordan man kan deltage under den enkelte sportsgren i menuen til venstre. Parasport Danmark står altid klar til at give vejledning. Find kontaktoplysninger her.

Tilmelding foregår på skoleol.dk – kontakt derefter Skole OL, så vi sammen kan komme frem til den mest fair konkurrence.

De nye Skole OL Parasportdiscipliner

Der er også mulighed for at stille op til Skole OL i en konkurrence, hvor elever med et handicap er i centrum. Der konkurreres på hold, hvor et hold består af en elev med et handicap og to ikke-handicappede klassekammerater. Hvert hold deltager i tre forskellige parasportdiscipliner.

Der er mulighed for at stille op i følgende discipliner:

  • Elektrisk kørestol: Kørestolsfodbold, kørestolsslalom og boccia
  • Manuel kørestol: Kørestolsrugby, kørestolsslalom og boccia
  • Synshandicap: Goalball, løbestafet og boccia

Læs mere om de forskellige discipliner her.

Der vil være mulighed for at låne rekvisitter og udstyr, så der kan trænes på skolen inden det gælder i Aarhus. Hvor lang tid man kan låne udstyret og hvor meget, der kan lånes, afhænger af efterspørgslen og aftales med Parasport Danmark.

For at tilmelde jer skal I sende en mail til Skole OL på [email protected] med skole, by, klasse og hvilken af de tre Skole OL Parasportdiscipliner, I stiller op i.

Elever med fysiske udfordringer som går i en centerklasse kan også deltage i Skole OL.

Her konkurrerer eleverne på hold, der består af en elev med et handicap og to ikke-handicappede elever. Normalt skal de to holdkammerater være to fra ens klasse, men for elever i centerklasser er der mulighed for, at elever med et handicap vælger sine to holdkammerater fra en anden klasse.

Unik og gratis oplevelse for hele klassen

Hvis I har en elev med et handicap, har I mulighed for at få besøg af en underviser fra Parasport Danmark. Underviseren kommer ud på jeres skole og underviser hele klassen i forskellige parasportdiscipliner. Dette tilbud gælder for alle, som tilmelder sig Skole OL og har en elev med et handicap i klassen.

Kontakt

Har du spørgsmål omkring parasport ved Skole OL, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.