Åben Skole

Åben skole inviterer til samarbejde, der giver mening. I forbindelse med Skole OL Atletik er der rig mulighed for samarbejder klubber, skoler og kommuner imellem. Dette være sig både når de lokale Atletikforeninger arrangerer Skole OL lokalstævner, og når skoler inviterer lokale foreninger til at lave idrætsforløb på skolen, der kan fungere som fortræning til Skole OL.

Åben skole sikrer samarbejder på tværs og sikrer bevægelse i undervisningen ved hjælp af de tre bevægelsesrelaterede elementer:

1. Den Åbne Skole: Samarbejde mellem skoler og lokalmiljø

2. Bevægelse ind i alle fag: Bevægelse skal integreres med undervisningen.

3. 45 minutters daglig motion: Der skal tilføjes bevægelsespauser i undervisningen.

 

Skab samarbejde med lokale idrætsklubber

Vi vil gerne hjælpe med at skabe rammerne omkring et samarbejde med en lokal atletikklub. Klubben kan f.eks. hjælpe jer ved at stille udstyr og faciliteter til rådighed eller supplere med en instruktør, som kan hjælpe med at afvikle fortræningsforløb til Skole OL.

Se forslag til samarbejdsaftaler mellem foreninger og skoler her.

Læs mere om Dansk Atletikforbunds klubber her.

Kontakt os for yderligere information på: [email protected]

 

Integrer atletikken i andre fag

Atletik kan integreres i anden undervisning, eksempelvis matematik, hvor tallene fra atletikkens verdensrekorder og andre fra forskellige danske atletikresultater kan anvendes til at udarbejde matematiske opgaver. Dansk Atletik Forbund er leveringsdygtige i massevis af både små og store tal og rekorder – og vi hjælper gerne med at finde endnu flere tal og statistikker frem. Vi lader til gengæld jer skolelærere om at formulere opgaverne, da det er jer, der er eksperter i sværhedsgrader, pensum, pædagogik og klassetrin.