DIF Skole OL for 4.-8. klasse

I DIF Skole OL for 4.-8. klasse dyster eleverne i gratis klassekonkurrencer til stævner ude ved lokale idrætsforeninger. Vinderne går videre til Skole OL-finalen, hvor flere tusinde elever fra hele Danmark mødes i juni i København.

Hvad er DIF Skole OL for 4.-8. klasse?

DIF Skole OL for 4.-8. klasse er fysiske klassekonkurrencer, der arrangeres af lokale idrætsforeninger. Skole OL tilbyder konkurrencer i ni sportsgrene, hvor lokale skoler dyster mod hinanden om de eftertragtede finalepladser.

Alle idrætsforbund, som deltager i DIF Skole OL, er med til sikre, at deres sportsgren kan udføres i børnehøjde med udgangspunkt i de børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Klasserne konkurrerer sammen som et hold, hvor klassefællesskabet er det vigtigste, og alles præsentationer tæller. Der er fokus på succesoplevelser og respekt for hinanden såvel som på udviklingen af både de fysiske færdigheder og et sportsligt mindset.

harlequinfilter

Derfor skal I tilmelde jer DIF Skole OL

Alle sportsgrenene formidles med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Fællesskab: DIF Skole OL styrker klassernes sammenhold og fællesskab, når klasserne konkurrerer sammen som et hold og vurderes på deres samlede præstation. De vinder sammen, og de taber sammen.

Færdighed: Eleverne får kompetencer, der både består af de rent fysiske færdigheder, som udvikles, når eleverne øver sig på nye sportsgrene og samtidig lærer de at tackle nederlag, være vedholdende og sætte sig mål.

Fairplay: DIF Skole OL handler om respekt for reglerne og respekt for hinanden. Vi har alle et ansvar for at sikre den gode oplevelse, den venskabelige relation og den fair konkurrence.

harlequinfilter
“Elever, der normalt ikke har de store idrætskompetencer, kunne deltage på lige fod med klassekammerater og blev vigtige for klassens samlet resultat. Det gav holdånd”
Lærer for 4.-8. klasser

Hvordan foregår et lokalstævne?

Når I skal til et stævne hos den lokale idrætsforening møder eleverne enten op omklædte eller klæder om ude i foreningen. Til flere stævner vil eleverne opleve, at der bliver brugt elementer fra finalen som indmarch, præsentation af de deltagende skoler, en kort åbningstale og fælles opvarmning, inden I går i gang med den sportsgren, I er tilmeldt.

Vi opfordrer til, at klassen, inden de møder op til lokalstævnet, har lavet et banner, som viser hvor de er fra eller måske har taget samme farve T-shirt på.

Lokalstævnet slutter oftest med en præmieoverrækkelse, hvor vinderklassen for hver årgang får medaljer og hyldes som den klasse, der skal repræsentere jeres kommune/lokalområde til den eftertragtede Skole OL-finale, der finder sted i juni.

harlequinfilter