Skole OL for indskolingen

Sidste år deltog 10.330 elever fra 0.-3. klasse i De virtuelle Skole Olympiske Lege 2022. I 2023 ændrer vi navnet til Skole OL for indskolingen. Tilmeldingen er åben.

Hvad er Skole OL for indskolingen?

Skole OL for indskolingen er en online klassekonkurrence, hvor 0.-3. klasser i hele landet deltager i fem sjove konkurrencer i uge 43-46. Konkurrencerne foregår på skolen og handler om at samle færdighedsbadges. Klassens resultater omregnes til færdighedsbadges i det virtuelle univers og klasserne kan følge med i hinandens præstationer. Eventen afsluttes med et stort finaleshow som sendes fra  WOW PARK, Billund Kommune, hvor vinderklasserne kåres. Læs mere om finaleshowet her.

Konkurrencerne er udviklet med fokus på fællesskab, basale færdigheder og bevægelsesglæde. Der er garanti for smil på læben, højt aktivitetsniveau og samarbejde, der styrker sammenholdet i klassen. Konkurrencerne er udviklet så alle elever i klassen kan være med, de er lette at gennemføre og kræver ikke en masse udstyr.

Hvad kræver det at være med?

Skole OL for indskolingen er en lettilgængelig, gratis og fleksibel idrætsevent, der giver eleverne en sjov olympisk oplevelse. For at deltage skal I blot tilmelde jer, udføre konkurrencerne i perioden (uge 43-46), indtaste resultaterne og se finaleshowet. Sådan gør I det:

  1. Klassen bruger fire idrætstimer (fire uger i årsplanen – uge 43-46) til konkurrencerne.
  2. I kan følge den færdige lektionsplan. Det kræver minimalt udstyr at være med.
  3. I skal reservere 45-60min, hvor I skal se finaleshowet. Det kræver en skærm og internet forbindelse.

Der er mulighed for at forbedre oplevelsen og forløbet ved at følge flere ideer og forslag, da essensen af Skole OL for indskolingen er at øvelse gør mester. Yderligere praktiske oplysninger om setup findes også.

Har du brug for en vejledning til tilmelding? Læs mere her.

harlequinfilter
”Legene var sjove. Trivslen blev styrket, lærerne fik nye ideer, og så havde vi en fest med konkurrenceelementet.”
Lærer fra klasse der deltog i Skole OL for indskolingen tidligere.

De 5 konkurrencer

Skole OL for indskolingen har fem konkurrencer pr. klassetrin med en surpriseøvelse. Konkurrencerne er sjove små stafetter med fokus på grundmotorik og fællesskab. Brug dem som opvarmning eller bevægelsespause hele året.

  • 0.-1. klasse: Kaste challenge, Kravle challenge, Speedbounce, Den hurtige og Surpriseøvelse.
  • 2.-3. klasse: Ballon challenge, Panda/Krabbe challenge, Trillebør challenge, Sjippe challenge og Surpriseøvelse.

Din klasse kan deltage i alle fem konkurrencer, men hvis det passer bedre for jer blot at gennemføre enkelte konkurrencer, kan din klasse sagtens være med alligevel.

harlequinfilter
”Vi var langt fra de bedste, men alligevel var de stolte af sig selv og hinanden. Fra tit at kommentere på hvor dårlige de andre er, er de nu begyndt at give highfives og råbe “godt gået”, “kom igen”. Så mener jeg som lærer vi har vundet noget stort.”
Lærer fra klasse der deltog i Skole OL for indskolingen tidligere

Bonuskonkurrencer

Der er også to bonuskonkurrencer udover de fem hovedkonkurrencer. Disse påvirker ikke den overordnede konkurrence. De sigter begge mod at styrke klassens fællesskab og kreativitet. Begge bonuskonkurrencer indgår i finaleshowet, hvor der kåres en vinder for hver bonuskonkurrence.

1: Skole OL Dansen

Upload en video af din klasse, der udfører Skole OL Dansen på jeres virtuelle klasseprofil i Skole OL universet.

2: Kampråb

Hvad styrker sammenholdet og sætter scenen bedre end et fælles kampråb, inden I går ud for at kæmpe som et hold!?

Bonuskonkurrencerne er nomineringskonkurrencer, og det er de deltagende klasser, der til sidst vælger vinderen, som annonceres under finaleshowet.

harlequinfilter

Vind vilde præmier til hele klassen!

Der er virkelig fede præmier på højkant til dette års Skole OL for indskolingen. Der er præmier til første, anden og tredjepladsen på alle årgange samt præmier til vinderne af de to bonuskonkurrencer.

Førstepladserne vinder fribilletter til hele klassen til WOW Park I Børnenes Hovedstad, Billund, betalt transport frem og tilbage samt seje vinder t-shirts til hele klassen.

Anden pladserne vinder fribilletter til hele klassen til WOW Park I Børnenes Hovedstad, Billund samt Skole OL t-shirts til hele klassen.

Tredje pladserne vinder fribilletter til hele klassen til WOW Park I Børnenes Hovedstad, Billund samt Skole OL buffs til hele klassen.

Vinderne af de to bonuskonkurrencer vinder fribilletter til hele klassen til WOW Park I Børnenes Hovedstad, Billund samt seje vinder t-shirts til hele klassen. Anden- og tredjepladserne vinder Skole OL buffs til hele klassen.

Pynt op til når legene begynder

Skab OL-stemning med vores printbare olympiske dekoration. Pynt klassen og gymnastiksalen let ved at klippe og farvelægge.

Dekorér med guirlander, flag og olympiske ringe. Lav jeres egen olympiske fakkel.

Hold styr på resultaterne. Lav jeres eget resultattavle til konkurrencerne, hvor I kan følge, hvor mange badges I optjener. Hæng tavlen op i klassen eller gymnastiksalen. Tavlen og badges er også gode til at diskutere de færdigheder, der er involveret i de forskellige konkurrencer med eleverne.

harlequinfilter