Sportsgrene

12 sportsgrene på Skole OL-programmet
På Skole OL-programmet er 12 sportsgrene – Atletik, Bordtennis, Bowling, Bueskydning, Cross, Dans, Orienteringsløb, Roning, Svømning, Triatlon og Ultimate og Parasport. Vi arbejder hele tiden på at nye sportsgrene kommer med.

            ATLETIK                     BORDTENNIS                     BOWLING                BUESKYDNING

 

                   CROSS                                DANS                                   O-LØB                           PARASPORT

  

                RONING                            SVØMNING                        TRIATLON                          ULTIMATE

   

Skole OL uden corona
I efteråret, vinteren og foråret konkurrerer skoleklasser i lokale stævner i disse 12 sportsgrene, når der ikke er corona. I 2019 deltog 58.901 elever fra 2686 klasser fra 615 forskellige skoler i Skole OL. De bedste klasser kvalificerer sig normalt til Skole OL Finalen, som er en kæmpe fest, der afvikles over fire dage med over 12.000 elever. De sidste fire år har den store finale været afholdt i Aarhus, men nu er faklen givet videre til Børnenes Hovedstad, Billund, som har værtskabet for finalen i den kommende olympiade på 4 år.

De lokale stævner, undervisningsforløb og finalen er Skole OL’s kerneprodukt. Desværre vil corona også række langt ind i 2021, og Skole OL har besluttet at aflyse alle lokale stævner samt finalen og gøre noget helt andet i 2021. Noget, som ikke er set før.

De virtuelle Skole Olympiske Lege 2021
I stedet holder vi Danmarks største virtuelle sportsbegivenhed for børn. Vi inviterer alle 0.-8. klasser til De virtuelle Skole Olympiske Lege 2021. Legene afsluttes med et brag af en virtuel finalefest, der bliver sendt live direkte ud til jer i klasselokalerne fra Børnenes Hovedstad, Billund. Det bliver svedigt. Det bliver olympisk. Og det bliver uden risiko for smittespredning.

Læs mere om De virtuelle Skole Olympiske Lege HER