Atletik

Opnå læringsmål i løb, spring og kast ved at lade Skole OL Atletik være en del af idrætsundervisningen. Motiver eleverne ved at være en del af en stor, landsdækkende konkurrence, hvor der er fokus på sammenhold og fairplay. Der er finalepladser på spil!

På siderne til venstre kan I læse meget mere om Skole OL Atletik.


Hvem kan deltage?

Skole OL Atletik er for 4. – 7. klasse.

Hvor og hvornår?

Skole OL Atletik konkurrencen kan afvikles hele skoleåret, både i idrætsundervisningen og til lokalstævner afholdt af den lokale atletikklub. De fleste klasser afvikler deres træning og konkurrencer i foråret, og det er også i foråret, at de mange lokalstævner i Skole OL Atletik finder sted, hvor der dystes mod andre skoler i nærområdet.

Uanset om der deltages ved et lokalstævne, eller om Skole OL Atletik afholdes på egen hånd i idrætsundervisningen eller i samarbejde med en lokal forening, så er I med i konkurrencen om finalepladser til Skole OL Finalen, se også Finaleudtagelse.

 

Atletikdiscipliner

4. klasse: 60 m, 400 m, længdespring, boldkast, 20×60 m stafet, (60 m hækkeløb, 2 km motionsløb)

5. klasse: 60 m, 400 m, længdespring, boldkast, 20×60 m stafet, (60 m hækkeløb, 2 km motionsløb)

6. klasse: 80 m, 400 m, længdespring, hylerkast, 20×60 m stafet, (60 m hækkeløb, 2 km motionsløb)

7. klasse: 100 m, 400 m, længdespring, hylerkast, 20×60 m stafet, (60 m hækkeløb, 2 km motionsløb)

For alle klasser gælder, at disciplinerne 60m hækkeløb og 2km motionsløb er valgfrie at afholde i Skole OL Atletik konkurrencen i idrætsundervisningen, dvs. de giver ikke point til klassens samlede resultat. Begge discipliner er dog obligatoriske ved Skole OL Finalen, ligesom de kan indgå i konkurrencen ved stævnerne. Det er den lokale arrangør, som beslutter, om disciplinerne indgår stævnet i Skole OL Atletik. Ved de stævner, hvor hækkeløb og 2 km motionsløb indgår, vil begge discipliner tælle med i pointberegningen og konkurrencen om at vinde det pågældende stævne. Læs mere her.

Hvordan deltager vi i Skole OL Atletik?

For at deltage i Skole OL Atletik, skal du som det første oprette en bruger her. Dernæst oprettes en eller flere klasser, hvorefter sportsgrenen Atletik vælges. Her fremkommer muligheden for at tilmelde klassen ‘Skole OL Tast-selv’ eller muligheden for at tilmelde klassen et lokalstævne. Vælges Atletik Tast-selv indtastes resultater under Indtast resultater.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Atletik, så kontakt os endelig. Se kontaktoplysninger her.

Følg os