Lokalstævnet fra start til slut

I er med til at gøre en forskel – tak!

Opdateret 9. april 2018

Tusind tak for jeres deltagelse i Skole OL. Vi får mange positive udsagn fra de lærere, som har deltaget i Skole OL Atletik, og de er meget begejstrede for at kunne deltage i stævner og træning. KÆMPE skulderklap herfra! I gør et stort arbejde ude i klubberne.

Administrationssystem og resultatregistrering

Skole OL Administrations- og resultatmanual 2018

Godkendelsesprocedure af klasser – manual

Link til Administrationssystem

Link til Resultatregistrering – kan også tilgås via Administrationssystem

Link til testsystem

Vigtige dokumenter

Skole OL design – logo, sponsorfriser, powerpoint, worddokument

Pressemeddelse lokalstævne – skabelon

Info guide lokalstævner 2018 – skabelon

Eventmanual 2018

Eventmanual 2018 bilag

Diplom og Finalebevis sendes til jer sammen med labels

Tilmelding til jeres lokale stævne

Når lærerne har tilmeldt sin klasse på Skole OL hjemmesiden, har de mulighed for at vælge sportsgren og dernæst tilmelde sig et lokalt stævne. Når I har godkendt klassens tilmelding (se manual: Godkendelsesprocedure af klasser), kan I se klassen i Skole OL administrationsystem, hvor I både kan se elevantal samt kontaktoplysninger på læreren.

VIGTIGT

Når skolerne har tilmeldt sig jeres stævne, så er det jer som klub, der har ansvaret for den videre kommunikation omkring stævnet.

Rekruttering af hjælpere

Hjælpere og frivillige kan hjælpe jer med at løfte opgaven som Skole OL Atletik lokalstævne-arrangører samt være med til at give eleverne en god oplevelse. De kan eksempelvis rekrutteres følgende steder:

  • Skolernes 8., 9., 10. klasser
  • Efterskoler
  • Højskoler
  • Seniorer i foreningen
  • Ældreidrætsforeninger

Informationer

Grundig information til lærerne inden stævnet er godt givet ud. I ovenstående dokumenter kan I finde udkast til, hvilke oplysninger der er vigtige at få givet lærerne før stævneafvikling.

En god speaker gør en stor forskel for elevernes oplevelse på stadion. Brief jeres speaker godt, bl.a. på at vores gæster er nye på stadion, og derfor ikke kender til ‘rutiner’ og fagtermer. I Eventmanualen findes også en speakermanual, som I kan benytte jer af.

Kommunesamarbejde (åben skole)

Hold jer ikke tilbage med at indgå samarbejde med kommunen om jeres Skole OL lokalstævne. Kommunen kan være behjælpelig med følgende:

  • Frikøb af hjælpere
  • Indkøb af atletikudstyr til skoler
  • Vedligeholdelse af faciliteter på stadion og på skoler
  • Hjælp til eventudstyr (højtaler, pavilloner, flag, ipad mv. evt. via ungdomsskoler)
  • Hjælp markedsføring/kommunikation

Fordeling af discipliner blandt eleverne

Som udgangspunkt ønsker vi, at eleverne får lov til at deltage i så mange øvelser som muligt. Men med respekt for jeres store deltagerantal ved de lokale stævner i 2017, må I gerne begrænse det til minimum 5 drenge og 5 piger i hver disciplin.

Det er ikke muligt via tilmeldingssystemet at angive hvilke discipliner eleverne deltager i. I skal bede lærerne stille med 5 piger og 5 drenge ved start. Det er op til lærerne at få fordelt pladserne, så alle elever er igang i løbet af dagen.

Har I spørgsmål hertil, kontakt Skole OL Sekretariatet: [email protected]

Stafet

Vær opmærksomme på, at hver klasse har et startnummer tildelt stafetholdet. Det er dette startnummer, som resultatet fra stafetten skal registreres på.

Det er en god ide at give løber nr. 20 fra hver klasse dette nummer på – derved er det synliggjort, hvilken løber der er den sidste på holdet.

I vil sammen med medaljer modtage labelark, nummereret 1-20. I kan give hver klasse et ark sammen med startnumrene. Det hjælper til, at læreren lettere kan fordele eleverne på stafetholdet, uden at miste overblikket.

Startnumre

Vi leverer startnumre+sikkerhedsnåle. Disse sendes direkte til jer fra Sportstiming.

Pointberegning

Point ved stævnerne beregnes således, at de 5 bedste resultater for hhv. drenge og piger tæller. Den klasse som har samlet flest point, vinder det lokale stævne, og er dermed sikret en plads i finalen.

Se point her.

Resultatregistreringsapp

Sørg for at afsætte tid til at teste systemet i god tid inden stævnet, så vi kan nå at få tilpasset eventuelle problemer i ro og mag.

Vær omhyggelige med indtastning af resultater i resultatregistreringen, især hvis I taster ind direkte ved øvelsesstederne og sørg for at sætte god tid af til at instruere indtasterne, så de ikke laver fejl.

Skole OL Sekretariatet sidder klar ved telefonen under jeres stævne, så I kan ringe, hvis I har brug for assistance: tlf. 24 60 88 02

Sociale medier

Husk at opfordre elever og lærere til at bruge hashtagget “SkoleOL”, når de benytter sociale medier. Det giver et ekstra lag til oplevelsen.

Del også meget gerne jeres oplevelser på de sociale medier med #SkoleOL

Vi opfordrer ligeledes til, at I sender billeder og meget gerne også små videoklip fra jeres stævner, som vi kan lægge på vores sociale medier.

Evaluering

Vi udarbejder et evalueringsskema, som I kan udfylde efter afvikling af stævnet. Vi har i høj grad brug for jeres erfaringer og kritik i forhold til hele forløbet, så vi sammen kan forbedre konceptet fremadrettet.

Følg os