Regler

I Skole OL deltager klassen sammen som ét hold

I de 5* atletikdiscipliner deltager klassen sammen som ét hold i konkurrencen om Skole OL finalepladser, og alle elever skal være aktive. Det er dog de 5 bedste resultater i hver disciplin for henholdsvis drenge og piger, som er pointgivende i klassens samlede resultat. Resultatsystemet sorterer automatisk i resultaterne, således at klassens samlede point udgøres af de 5 bedste resultater for drenge og piger i hver disciplin.

* 7, inkl. 60m hæk og 2km motionsløb

Hvor mange elever må deltage i hver disciplin?

Generelt gælder det, at alle elever i klassen er velkomne til at deltage i alle atletikdiscipliner, og at eleven har så mange forsøg til at opnå sit bedste resultat, som tidsplanen tillader. Ved deltagelse i et Skole OL stævne, er det dog arrangørens regler for, hvor mange deltagere i hver disciplin der er tid og plads til, som gælder. Arrangørens regler vil fremgå af invitationen til lokalstævnet.

Vedrørende stafetdisciplinen gælder det dog, at der skal deltage 10 piger og 10 drenge på holdet. Er der for få piger eller drenge, må eleverne gerne løbe flere gange. Er der derimod for mange piger eller drenge, må de agere heppekor til stafetten og så selvfølgelig deltage i nogle af de andre discipliner.

Der kåres ikke individuelle vindere i konkurrencen om finalepladser eller ved lokalestævnerne.

Dispensation – må vi slå klasser sammen?

Der kan kun gives dispensation til klasser, som har under 5 piger eller under 5 drenge, da antallet af piger eller drenge vil have betydning for klassens mulighed for at få point i de forskellige discipliner. Derfor kan klasser med meget få elever af det ene eller andet køn ansøge om dispensation til at slå klassen sammen med en anden klasse.

Sammenlægning af klasser kan kun ske på samme klassetrin.

Ansøgning om dispensation til klassesammenlægning kan sendes til [email protected] For yderligere spørgsmål, kontakt os gerne.

Atletikregler:

  • Sprint: Der startes fra stående.
  • Boldkast: Bolden kastes fra en markeret linje, som ikke må overtrædes. Der kastes med 145 g/150 g bolde (afhængigt af boldproducent).
  • Hylerkast*: Der kastes fra en markeret linie, som ikke må overtrædes. Man må ikke kaste hyleren ved at slynge den afsted eller ved at holde den i halen.
  • Længdespring: Man springer fra en markeret afsætszone. Overtræder man zonen, bliver springet underkendt. Springet måles fra forreste del af foden i afsætszonen og den bagerste del af kroppen i sandgraven.
  • Hækkeløb: Man må gerne vælte hækken, men ikke løbe uden om eller under. Falder man, må man gerne rejse sig og fortsætte sit løb.
    • Hækkene stille op således:

  • 20 x 60 m stafet: Stafetholdet skal bestå 10 drenge og 10 piger. Ved for få elever, må eleverne gerne løbe flere ture, så længe I overholder reglen om 10 drenge og 10 piger.

Se videoer, som viser hvordan I praktisk afvikler de forskellige discipliner:

Har I lyst, kan I læse mere om de korrekte regler i atletik her.

*Råder I ikke over hylere, kan I i stedet kaste boldkast. I skal være opmærksomme på, at de fleste 6. og 7. klasses elever vil være for hurtige og for stærke til at kaste med bold. Pointmæssigt vil samme elev sandsynligvis opnå færre point ved at kaste med bold end med hyler.

Følg os