Tast Selv

Sådan laver I Tast Selv i idrætsundervisningen

Skole OL Atletik kan nemt afvikles i idrætsundervisningen på skolen. Ved at afvikle nedenstående discipliner kan I på et par idrætstimer indsamle resultater fra eleverne i klassen og deltage i konkurrencen om de eftertragtede finalepladser.

Følgende discipliner indgår i Tast Selv Atletik:

4. og 5. klasse: 60 m, 300 m, længdespring, boldkast, 20×60 m stafet, Mini Cooper-test*

6. og 7. klasse: 80 m, 300 m, længdespring, boldkast/hylerkast, 20×60 m stafet, Cooper Test**

* Mini Cooper-test (8 min): Hver elev løber så langt de kan på 8 min. Det er en fordel at afvikle denne disciplin på en opmålt rundstrækning på 200-400m med markering for fx hver 50 m. Læreren tæller fuldførte omgange for hver elev og lægger det til, som eleven nåede at løbe på den sidste ikke-fuldførte omgang. Resultatet, der skal indtastes, er gennemsnittet af alle elevernes tilbagelagte distance på 8 minutter. Dvs. at man manuelt dividerer den samlede distance, med antallet af elever, der løb.

** Cooper-test (12 min): Hver elev løber så langt de kan på 12 min. Det er en fordel at afvikle denne disciplin på en opmålt rundstrækning på 200-400m med markering for fx hver 50 m. Læreren tæller fuldførte omgange for hver elev og lægger det til, som eleven nåede at løbe på den sidste ikke-fuldførte omgang. Resultatet, der skal indtastes, er gennemsnittet af alle elevernes tilbagelagte distance på 12 minutter. Dvs. at man manuelt dividerer den samlede distance, med antallet af elever, der løb.

OBS! 60 m hækkeløb og medicinboldkast

60m hæk og medicinboldkast vil ved de fleste stævner i Skole OL Atletik indgå som pointgivende discipliner, samt ved finalestævnet i Aarhus. Ved afholdelse af Skole OL Tast Selv i idrætsundervisningen vil hækkeløb og medicinboldkast ikke være pointgivende i den landsdækkende konkurrence om finalepladser til Skole OL Finalen, idet der kan være for store udsving i, hvordan disse discipliner udføres. Vi opfordrer til, at I alligevel prøver kræfter med jeres egen variation af hækkeløb og medicinboldkast i idrætsundervisningen. Hækkeløb har eksempelvis ved de tidligere års finalestævner været en meget populær og sjov disciplin.

Se også vores instruktionsvideoer af, hvordan man afvikler de forskellige discipliner:

Sådan indtaster du din klasses resultater fra idrætsundervisningen

Du opretter din klasse på skoleol.dk:

  1. Opret først en bruger her: https://skoleol.dk/opret-bruger/. Herefter modtager du et aktiveringslink på mail, som du klikker på, hvorefter du kan logge på.
  2. Dernæst opretter du din klasse samt indskriver elevnavne og køn i “Rediger Klasse”
  3. Klik på “Tilmeld Sportsgren”
  4. Vælg “Atletik” og tilmeld klassen “Skole OL Atletik Tast Selv 2018/2019”.
  5. Så er du klar til at indskrive resultaterne under “Indtast Resultater”.

Husk: Hver enkelt klasse skal tilmeldes “Skole OL Atletik Tast Selv 2018/2019” og have indskrevet resultater.

Deadline for indtastning af resultater er den 23. maj 2019

 

 

Følg os