Idræt på hjernen

 

 

 

 

Løb, Spring, Kast og Atletik. Denne lærervejledning er udarbejdet af KOSMOS og UCSYD, og er en del af læremidlet ”Idrætskultur i løb, spring og kast”.

”Idrætskultur i løb, spring og kast” henvender sig til mellemtrinnet og er udarbejdet til elever i Aarhus Kommune. Anledningen for udarbejdelsen er, at Skole OL Finalen afholdes i Aarhus, og at Aarhus blev udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2017. Det sætter sit præg på den måde, at lærebogen er tematisk opbygget med et ‘kultur’-fokus, og at kulturhovedstaden og dens mindset og visioner forsøges inddraget (se www.aarhus2017.dk )

Læremidlet består desuden af hjemmesiden HER og af en 20 siders lærebog. Samtlige kapitler og steps i lærervejledningen, lærebog og websitet er tæt forbundet og bør integreres i undervisningen.

Læremidlet lægger op til at arbejde med følgende ”Forenklede Fælles Mål”: ”Samarbejde og ansvar”, (kompetenceområdet ”Idrætskultur og relationer”) ”Normer og værdier”, (kompetenceområdet ”Idrætskultur og relationer”) ”Idrætten i samfundet” (kompetenceområdet ”Idrætskultur og relationer”) ”Ordkendskab” (kompetenceområdet ”Idrætskultur og relationer”) ”Løb, spring og kast” (kompetenceområdet ”Alsidig idrætsudøvelse”).

God fornøjelse.