60m hæk

Da det er noget nær umuligt at sikre, at alle klasser gennemfører et hækkeløb på lige vilkår, er denne øvelse ikke pointgivende i den landsdækkende konkurrence om finalepladser til Skole OL Finalen. Vi håber dog, at I alligevel vil give eleverne mulighed for at prøve hækkeløb i idrætsundervisningen.

Ved nogle Skole OL lokalstævner vil hækkeløb være en del af stævnet, og her er disciplinen pointgivende i konkurrencen om at vinde lokalstævnet! Ved finalestævnet vil hækkeløb også være på programmet, og her er disciplinen pointgivende.

60m hæk

Hækkeløbet består af to dele. Først og fremmest handler det ligesom i sprint om at kunne løbe hurtigst muligt. Dette skal dog gøres samtidigt med, at 6 forhindringer, kaldet hække, skal forceres.

Da det udelukkende handler om at komme hurtigst i mål, vil teknikken, hvormed man passerer hækkene, være individuelt tilpasset til f.eks. højde og fart. Her handler det om at finde en teknik, hvor man mister mindst mulig fart hen over hækken.

I Skole OL er det vigtigste, at eleverne får en god oplevelse med at løbe hæk – og ved lokalstævnerne har hækkeløbet været en af det mest populære discipliner blandt eleverne. De hække, som anvendes i Skole OL, er ikke så høje, og de kan nemt vælte, uden at eleverne slår sig. Disse hække kaldes ”returhække”, se mere her.

Har I ikke har mulighed for at benytte rigtige hække, kan I sagtens afvikle jeres hækkeløb med alternative forhindringer. Det kan være en pind, der hviler på to kegler, en papkasse, en kegle, eller hvad I nu lige kan finde på.

Forsøg så vidt muligt at finde en forhindring i den angivne højde samt at placere forhindringerne i de rigtige afstande. Det er dog ingen hindring, hvis I løber hen over forhindringer, der er lidt lavere eller lidt højere. Det vigtigste er, at eleverne får en fornemmelse af at løbe over en forhindring! I kan se afstande i nedenstående træningsmateriale.

Find træningsøvelser til 60m hæk her.