Længdespring

 

Længdespring var helt tilbage i Oldtidens Olympiske Lege i Grækenland en del af den oprindelige femkamp. Femkampen bestod udover længdespring af brydning, diskoskast, spydkast og et kort løb, og vinderen af denne Femkamp blev betragtet som vinder af de samlede lege.

I den moderne udgave af de Olympiske Lege har længdespring for mænd været med helt fra starten i Athen i 1896. Kvinderne måtte derimod vente helt til OL i 1928, før de også fik lov til at springe længdespring ved OL.

Længdespring handler om at kombinere flere elementer til en samlet helhed. Man skal kunne løbe hurtigt som på en 100m, men med en lidt anden løbestil. Kropsholdningen er mere oprejst, og man løber med høje knæløft.

Derudover skal man kunne afstandsbedømme og tilpasse sit tilløb, så afsættet rammes så præcist som muligt, uden at det betyder tab af tilløbshastigheden.

Ingen sandgrav?

Hvis I ikke har en sandgrav på skolen eller adgang til et lokalt stadion, så kan I i stedet springe på en madras. Mange af øvelserne i træningsmaterielt kan udføres uden en sandgrav.

Find træningsøvelser til længdespring her.