Bowling

Kan I ramme de 10 kegler på én gang og få strikes? I Skole OL Bowling spiller klassen sammen som ét hold. Hele klassen er med til at konkurrere om at få den højeste pointscore ved stævnet. Alle resultater fra stævnerne indgår i den landsdækkende pulje, hvoraf de 10 bedste klasser fra hver årgang udtages til Skole OL Finalen.


Hvem kan deltage?

Skole OL Bowling er for 4., 6., 7. og 8. klasse.

Er der elever med handicap i klassen? Læs her hvordan de også kan indgå i Skole OL Bowling.

Hvor og hvornår?

Skole OL Bowling afvikles i samarbejde med en bowlingklub i det lokale bowlingcenter, hvor klubben har træningsbaner. Se mere i Stævneoversigten.

Lokalstævnerne varer to timer inkl. udlevering af sko, orientering og lettere opvarmning.

Hvordan foregår Skole OL Bowling?

Skole OL Bowling er enkelt at være med til. Skole OL Bowling foregår i det lokale bowlingcenter og arrangeres af den lokale bowlingklub. Eleverne låner bowlingsko og bowlingkugler, når klassen ankommer.

Ved lokalstævnerne vil der være introduktion til bowlingsporten, hvor eleverne bliver fortrolige med regler og udstyr. Bowlingklubbens ledere hjælper med at finde den rigtige kugle, så den passer i vægt og fingerstørrelse.

Efter introduktionen fordeles klassens elever på 4 eller flere baner. Klassen spiller 1 spillerunde på fire baner, altså 4 spillerunder i alt. Er klassen opdelt på mere end 4 baner, er det de 4 spillerunder med højeste pointantal, der tæller med i det samlede resultat.

En spillerunde består af et pyramidespil og en normal serie. I pyramidespillet har alle kast en værdi, idet der skal afkrydses felter på et spillebræt, så det ikke kun giver værdi til klassens resultat at vælte flest kegler. En normal serie består af 10 “ruder” a to kast, som man kender det fra alle bowlinghaller.

Alle elever i klassen spiller samtidig og skiftes til at spille et slag af gangen. Vælter den første elev på banen f.eks. 8 kegler i første rude, skal næste elev forsøge at ramme de to sidste kegler i næste rude. Herefter har tredje elev første forsøg i anden rude, osv, osv.

Fordelingen af elever på banerne samt orientering om, hvor mange serier der skal spilles på den enkelte baner, varetages af lederne fra den lokale bowlingklub.

Vinderne fra hver årgang ved lokalstævnerne går videre til Skole OL Finalen.

Hvordan deltager vi i Skole OL Bowling?

For at deltage i Skole OL Bowling, skal du som det første oprette din klasse her. Herefter har du mulighed for at tilmelde jer et stævne i Skole OL Bowling.

Kontakt

For yderligere information om Skole OL Bowling, find kontaktoplysningerne her.