Regler

Hvordan foregår Skole OL Bowling?

Skole OL Bowling er enkelt at være med til. Skole OL Bowling foregår i det lokale bowlingcenter og arrangeres af den lokale bowlingklub. Eleverne låner bowlingsko og bowlingkugler, når klassen ankommer.

Ved stævnerne vil der være introduktion til bowlingsporten, hvor eleverne bliver fortrolige med regler og udstyr. Bowlingklubbens ledere hjælper med at finde den rigtige kugle, så den passer i vægt og fingerstørrelse.

Efter introduktionen fordeles alle eleverne på banerne og spiller samlet i alt 15 serier, uanset antal af elever i klassen. 1 serie består af 10 ruder, og i hver rude er der maksimum 2 slag til at vælte de 10 kegler.

Alle elever i klassen spiller samtidig og skiftes til at spille et slag af gangen. Vælter den første elev på banen f.eks. 8 kegler i første rude, skal næste elev forsøge at ramme de to sidste kegler i næste rude. Herefter har tredje elev første forsøg i anden rude, osv, osv. Læs mere her.

Fordelingen af elever på banerne samt orientering om, hvor mange serier der skal spilles på den enkelte baner, varetages af lederne fra den lokale bowlingklub.

Klassen på hvert klassetrin med den højeste samlede score over 15 serier kvalificerer sig til Skole OL Finalen.

Hvad er lærernes rolle?

Der skal minimum deltage 1 lærer pr. klasse ved et stævne. Lærerens rolle vil være at samle klassen og understøtte de lokale bowlinglederes budskaber til eleverne.

Beklædning

Bowlingsko udlånes af bowlingcentret.

Det anbefales at spille i løsthængende og ikke for varmt tøj.

Følg os