Bueskydning

Bliv udfordret på teknik, koncentration og præcision når landets 5. og 6. klasser dyster i bueskydning. Hvem bevarer roen i pressede situationer, og hvem omsætter bedst teori til praksis?

I Skole OL Bueskydning skyder hele klassen for en samlet score og vil hermed være med i konkurrencen om finalepladser til Skole OL Finalen i Billund i juni måned. Ved Finalen kåres Danmark bedste klasse og Danmarks bedste skytte!


Hvem kan deltage?

Skole OL Bueskydning er for 5. og 6. klasse.

Er der elever med handicap i klassen? Læs her hvordan de også kan indgå i Skole OL Bueskydning.

Hvor og hvornår?

Skole OL Bueskydning kan kun afvikles hos den lokale bue-forening, som afholder Skole OL stævner. Se hvor og hvornår her.

Konkurrencen om finalepladserne til Skole OL Finalen løber frem til 20. maj 2021. Se også Finaleudtagelse.

Hvordan foregår Skole OL Bueskydning?

Bueklubberne rundt om i landet står klar til at afholde Skole OL stævner i Bueskydning. Ved stævnerne vil der være et introforløb, hvor eleverne bliver fortrolige med bueskydningens regler og udstyr, samt får skudt en masse pile under vejledning af foreningens Skole OL-instruktører.

I skole OL Bueskydning er der tre forskellige stævnemodeller. Det varierer fra klub til klub, hvilken af stævnemodellerne de bruger.
I år pga. Corona afvikler de danske bueforeninger primært stævnemodel 1, da det er den mest realistiske at få afviklet i år (Der kan forekomme afvigelser). Bliver det muligt i løbet af foråret vil nogle klubber tilbyde et lokalt finalestævne. Det håber vi meget på kan lykkedes.
Læs om de forskellige modeller herunder:

Stævnemodel 1
Her foregår stævnet over flere dage, hvor én klasse ad gangen besøger bueklubben. Først bliver eleverne introduceret til bueskydningens regler og udstyr, samt får skudt en masse pile under vejledning af klubbens Skole OL-instruktører. Senere samme dag vil eleverne skyde for klassens samlede gennemsnitlige bedste score, som vil indgå i konkurrencen om finalepladser til Skole OL finalen. Når den sidste stævnedag er afholdt, kåres den klasse på hver årgang, som på tværs af alle stævnedagene har skudt den bedste gennemsnitlige klassescore. Vinderklasserne kvalificerer sig til Skole OL Finalen i Bueskydning og klassen kommer dermed til at repræsentere sin by, kommune eller landsdel til Skole OL Bueskydning.

Det er den lokale bueklub som giver vinderklasserne besked og tildeler den vindende klasse sit vinderdiplom, med tilhørende oplysninger om, hvordan klassen tilmelder sig Skole OL Finalen.

Stævnemodel 2
Her besøger flere klasser bueklubben på samme tid. Eleverne bliver først gjort fortrolige med bueskydningens regler og udstyr, samt får skudt en masse pile under vejledning af foreningens Skole OL-instruktører. Senere samme dag vil eleverne skyde for klassens samlede gennemsnitlige bedste score, som vil indgå i konkurrencen om finalepladser til Skole OL-finalen. Kvalifikationsskydningen til Skole OL-finalen vil foregå som et lille lokalt finalestævne hvor klasserne konkurrerer mod hinanden om at repræsentere sin by, kommune eller landsdel til den store Skole OL-finale.

Stævnemodel 3
Her besøger hver enkelt klasse den lokale bueklub 1-2 gange for at træne. Ved træningerne vil eleverne modtage instruktion og træning i bueskydning. Når alle de deltagende klasser har været igennem deres træninger afholder den lokale bueklub et lokalt finalestævne, hvor klasserne konkurrerer mod hinanden om at repræsentere sin by, kommune eller landsdel til Skole OL finalen. Der vil blive fundet en vinder på hver årgang, som på stævnedagen vil modtage medaljer og vinderdiplom med tilhørende oplysninger om, hvordan klassen tilmelder sig Skole OL Finalen.

Se flere detaljer Skole OL Bueskydning her.

Hvis man vil vide, hvilken model der gør sig gældende i en specifik by, kan man finde kontaktoplysningerne her.

Hvordan deltager vi i Skole OL Bueskydning?

For at deltage i Skole OL Bueskydning, skal du som det første oprette din klasse her. Herefter har du mulighed for at tilmelde jer et lokalstævne i Skole OL Bueskydning.

Kontakt

For yderligere information om Skole OL Bueskydning, find kontaktoplysningerne her.