Cricket

I Skole OL Cricket dyster klassen i hold mod hold fra andre klasser. Der er fokus på god holdånd, respekt for hinanden og ikke mindst, at eleverne er aktive hele spillet. Cricket er et teknisk spil, så elevernes færdigheder får også et ordentligt boost.

Foto: Anita Graversen

Tilmeld din klasse til stævne i Skole OL Cricket

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. Er klassen allerede oprettet, gå til stævnekalenderen og tilmeld jer.

Hvad er Skole OL Cricket?

Et Skole OL stævne i Cricket er en dag på det lokale idrætsanlæg eller sportsplads, hvor klassen dyster mod klasser fra andre lokale skoler. Cricket kan bedst sammenlignes med rundbold, dog meget sjovere, med flere tekniske elementer og et hurtige spiltempo.

Klassen deles op i hold og holdene samler hver i sær point sammen til klassens samlede resultat. Holdene spiller det såkaldte Nonstop spil, som består af to halvlege, der hver varer 8 minutter. Spillets fokus er højt aktivitetsniveau for eleverne og derfor er der ikke spilstop i de halvlege.

Find fuld beskrivelse af spillet samt spilleregler længere nede på siden.

Skole OL Cricket indeholder basale færdigheder som at kaste, gribe og slå, kombineret med et særligt fokus på opførsel og værdier – nemlig fairplay. Det betyder, at eleverne selvfølgelig konkurrerer benhårdt, men at de gør det med respekt for hinanden – modstandere såvel som medspillere. Særligt vigtigt er det også at respektere sportens ånd, når afgørelsen er faldet, og alle skal sige ‘tak for kamp’.

Hvor og hvornår foregår cricket stævnerne?

Skole OL Cricket stævnerne afholdes af en lokal cricketklub. Der vil være stævner i august-september og april-maj.

Hvem kan deltage i cricket?

Skole OL Cricket er for 5. – 6. klasse.

Konkurrencen og spilleregler

I Skole OL Cricket spiller klassernes spillet “Non-stop”. Det er et hurtigt og kort spil på tid, hvor fokus er på, at eleverne er i gang og aktivitetsniveauet er højt.

Spillet består af to halvlege, som hver varer 8 minutter. To hold fra to forskellige klasser møder hinanden i en kamp. Der er minimum 8 elever med på hvert hold. Holdene skiftes til at være hhv. markhold og gærdehold i de to halvlege. Det hold, der har løbet flest point, når kampen stopper, vinder kampen.

Til stævnerne vil der ofte blive spillet flere kampe på samme tid, så klassens hold kan godt være i kamp på samme tid. I vil få tilsendt kampprogrammer forud for stævnet.

harlequinfilter

Gratis undervisningsforløb med en forening

Flere af vores cricketklubber står klar til at lave sjove og udfordrende undervisningsforløb med din klasse forud for jeres deltagelse i Skole OL stævnet. Kontakt den lokale klub for at aftale nærmere, når klassen er tilmeldt et stævne.

harlequinfilter

Fotos: Anita Graversen.

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skole OL Cricket, så tag endelig fat i os.
Cricket
Dansk Cricket-Forbund
Carsten Martensen