Dans

Skole OL Dans er for alle. Dans er en sjov og sej bevægelsesform og behøver ikke at være perfekt på nogen måde. Vores motto er “Pyt med Perfekt”, og i konkurrencen kan man ikke få frataget point – kun få point.

Tilmeld din klasse til stævne i Skole OL Dans

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. Er klassen allerede oprettet, gå til stævnekalenderen og tilmeld jer.

Hvad er Skole OL Dans?

Til et Skole OL dansestævne dyster op til otte klasser mod hinanden. Til stævnet viser eleverne gruppevis deres danse og får point. Den klasse der samlet set har flest point vinder lokalstævnet og går videre til Skole OL Finalen i Børnenes Hovedstad, Billund. I konkurrencen kan klasserne udelukkende få points i deres danse, så pyt med om de laver fejl. PYT MED PERFEKT!

Der gives point for kreativitet og samarbejde, herunder blandt andet heppekor, akrobatiske og overraskende elementer, kanon og at danse med partner. Det vil sige, det handler ikke om, at kunne de sværeste dansetrin, men kreativitet, samarbejde og selvfølgelig lysten til at øve sig og lave en sej dans.

For at kunne være med til et Skole OL dansestævne, skal I have kørt et danseforløb i klassen, hvor eleverne i hold laver deres danse. I kan enten selv lave forløbet ude på skolen eller booke et forløb hos den lokale danseklub. Læs mere om danseforløbet under videoen her på siden.

Hvor og hvornår foregår dansestævnerne?

Skole OL dansestævnerne afholdes af danseklubber og foregår typisk i danseklubbens lokaler eller i en lokal idrætshal. Stævnerne ligger primært i efteråret og enkelte i foråret.

Hvem kan deltage?

Skole OL Dans stævnerne er for 4. og 5. klasse.

Danseforløb inden stævnet

Inden klassen kan stille op i et Skole OL dansestævne, skal I have gennemgået et danseforløb. Det er her, at eleverne skaber deres danse, som de skal fremvise til stævnet. I kan enten lave forløbet selv i jeres idrætsundervisning, men I kan også få en af vores dygtige instruktører ud og lave forløbet med jer. Alle Skole OL danseklubberne tilbyder at lave gratis danseforløb med din klasse.

Forløbet svarer til fire idrætstimer og opfylder Fælles Mål. Til at skabe dansekoreografier og en fair konkurrence bruger eleverne app’en “Boogiz”. Boogiz er et digitalt værktøj, hvor eleverne kan vælge trin til deres dans og sammensætte deres egen koreografi.

Du finder undervisningsmateriale til danseforløbet på Skole OL’s Undervisningsplatform.

harlequinfilter

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skole OL Dans, så tag endelig fat i os.
Dans
Dans Danmark
Maja Juel-Hansen