Dans

HVAD ER SKOLE OL DANS?

Med Skole OL Dans ønsker vi at udbrede værdierne om, at dans er for alle. Dans er en sjov og sej bevægelsesform og behøver ikke at være perfekt på nogen måde.

Vores motto er “Pyt med Perfekt”, og i konkurrencen kan man ikke få frataget point – kun få dem. 

Hvem kan deltage?

Dans er for 4. og 5. klassetrin.

Hvor og hvornår?

Et dansestævne afholdes af den lokale danseklub. Stævnet foregår typisk i danseklubben, på en skole eller i en lokal idrætshal.

Der vil være stævner fra september 2021 til maj 2022. Stævnet afholdes typisk kl. 8.30-11.30.

SE STÆNEKALENDEREN HER.

Sådan tilmelder du din klasse Skole OL Dans

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. OPRET DIN KLASSE HER.

Er dine klasser allerede oprettet? Find et stævne i stævnekalenderen og tilmeld din klasse.

Hvordan foregår et Skole OL dansestævne?

Til et dansestævne dyster op til otte klasser mod hinanden. Til stævner viser eleverne gruppevis deres danse og får point. Den klasse der samlet set har flest point vinder lokalstævner og går videre til Skole OL finalen i Børnenes Hovedstad, Billund. I konkurrencen kan eleverne udelukkende få points i deres danse, så pyt med om de laver fejl. PYT MED PERFEKT!

Der gives point for kreativitet og samarbejde, herunder blandt andet heppekor, akrobatiske og overraskende elementer, kanon og at danse med partner. Det vil sige det handler ikke om at kunne de sværeste dansetrin, men kreativitet, samarbejde og selvfølgelig lysten til at øve sig og lave en sej dans.

Til stævnet medbringes:

  • Indendørs sko
  • Snack og drikkedunk
  • Tøj man kan bevæge sig i (ikke for korte shorts eller nederdel)
  • Medbring meget gerne A5 pap i farver og tuscher, så eleverne har mulighed for at lave plakater til heppekoret i pausen.

Danseforløb inden stævnet (obligatorisk)

Inden klassen kan stille op i et Skole OL dansestævne, skal I have gennemgået et danseforløb. Det er her, at eleverne skaber deres danse, som de skal fremvise til stævnet. I kan enten lave forløbet selv i jeres idrætsundervisning, men I kan også få en af vores dygtige instruktører ud og lave forløbet med jer. Alle Skole OL danseklubberne tilbyder at lave gratis danseforløb med din klasse.

Forløbet svarer til 4 idrætsmoduler og opfylder Fælles Mål. I opvarmningsdelen arbejdes med basale danse-færdigheder samt kreative og tillidsskabende danseøvelser. Til at skabe dansekoreografier og en fair konkurrence bruger eleverne app’en “Badjango Dance Creator”. Badjango, som er et digitalt værktøj, hvor eleverne kan vælge trin til deres dans og sammensætte deres egen koreografi. Efterfølgende kan de arbejde kreativt med koreografien igennem et sjovt og kreativt pointgivende vendespil, der hedder “Skole OL”.

⭐ Kontakt den danseklub, som afholder stævnet og aftal et gratis danseforløb. Find kontaktoplysninger HER.

Download vores gratis undervisningsmateriale HER, hvis du selv vil køre danseforløbet forud for stævnet.

Kontakt

Har du spørgsmål til dans eller Skole OL, så tag endelig fat i os.

For spørgsmål vedr. tilmelding, undervisningsforløb, praktiske informationer eller Skole OL generelt skriv til Skole OL sekretariatet på [email protected] eller tlf. 24 60 88 02.

Har du spørgsmål vedr. selve danse konkurrencen, fx til regler eller udstyr, kan du kontakte Dans Danmark, Maja Juel-Hansen [email protected] eller tlf. 40 21 24 31.