Parasport

Alle elever kan deltage i Skole OL

Elever med et handicap har også mulighed for at få en rigtig god oplevelse til Skole OL. Eleverne kan konkurrere sammen med deres klassekammerater i de klassiske Skole OL sportsgrene, hvor de kan benytte særlige hjælpemidler. Derudover kan de deltage i Parasport til Skole OL Finalen. Læs om de forskellige muligheder for at deltage i Skole OL herunder.

De klassiske Skole OL sportsgrene

Her kan elever med fysisk handicap og synshandicap konkurrere sammen med deres klassekammerater i atletik, bowling, bueskydning, dans, o-løb, roning, stafet, triatlon og ultimate. Sammen med deres klasse dyster de om en plads i den store Skole OL Finale på lige fod med alle andre klasser.

Det vurderes i hvert tilfælde, hvordan eleven med handicap bedst inkluderes i den pågældende sportsgren. I enkelte tilfælde tilpasses øvelserne, i andre tilfælde anvendes særlige hjælpemidler – alt sammen med henblik på at skabe fair konkurrence. Mulighederne for at inkludere elever med handicap varierer efter handicap og de enkelte sportsgrene.

Tag fat i Parasport Danmark, hvis du har en elev med fysisk handicap – de står altid klar til at give vejledning. Find kontaktoplysningerne her.

Parasport til Skole OL Finalen

Alle 4.-8. klasser, med en elev med handicap, er direkte kvalificeret til Skole OL Finalen. Her konkurrerer man på et hold bestående af en elev med et handicap og to klassekammerater uden handicap. For elever med fysisk handicap, der går i en centerklasse, er der mulighed for at deltage sammen med to elever uden handicap fra en anden klasse. Til Skole OL Finalen dyster holdene i forskellige Skole OL sportsgrene og Parasport-discipliner. Parasport finalen er onsdag den 15. juni 2022. 

Tilmelding til Skole OL Finalen i Parasport sker via Skole OL stævnekalenderen, som du finder HER. Gå til sidste side i kalenderen og find “Skole OL Finalen Parasport 2022”. Tryk på “Tilmeld”, hvorefter du guides i gennem login og tilmelding.

Unik og gratis oplevelse for hele klassen

Forud for jeres deltagelse i Skole OL Finalen har I mulighed for at få besøg af en underviser fra Parasport Danmark. Underviseren kommer ud på jeres skole og underviser hele klassen i forskellige parasport-discipliner. Dette tilbud gælder for alle, som tilmelder sig Skole OL Finalen og har en elev med et handicap i klassen. Skriv til Stine Sloth Jensen fra Parasport Danmark på [email protected] og book en underviser til at komme ud hos jer.

Kontakt

Har du spørgsmål omkring Skole OL Parasport, så kontakt os endelig. Skriv eller ring til Stine Sloth Jensen fra Parasport Danmark på [email protected] eller 61 18 57 03.