Parasport

Alle elever kan deltage i Skole OL

Alle er velkomne til Skole OL. Elever med et handicap har også mulighed for at få en god oplevelse ved at deltage i Skole OL. Vi tilbyder to forskellige modeller: Inklusion og omvendt inklusion. Uanset hvilken model I vælger, skal I sende en mail til [email protected], så hjælper vi jer med tilmelding.

Inklusionsmodellen

I inklusionsmodellen kan børn med fysiske udfordringer konkurrere sammen med deres klassekammerater.  

Det vurderes i hvert tilfælde, hvordan eleven/eleverne bedst inkluderes i sportsgrenen. I enkelte tilfælde anvendes der omregningstabeller, i andre tilfælde anvendes særlige hjælpemidler. Mulighederne for at inkluderer elever med handicap varierer ift. handicap og de enkelte idrætsgrene.

 Læs i menuen til venstre om, hvordan Parasport indgår i de forskellige sportsgrene.  Parasport Danmark står altid klar til at give vejledning. Find kontaktoplysninger her.

Omvendt inklusion

Der er også mulighed for at stille op i en særskilt konkurrence, hvor eleven med et handicap er i fokus. Der konkurreres på hold, og et hold består af en elev med et handicap og to ikke-handicappede klassekammerater. Hvert hold deltager i to forskellige konkurrenceidrætter.

Der vil være mulighed for at låne rekvisitter og udstyr, så der kan trænes på skolen inden finalestævnet. Dette sker efter nærmere aftale med Parasport Danmark

Unik og gratis oplevelse for hele klassen

Hvis I har en elev med et handicap, har I mulighed for at få besøg af en underviser fra Parasport Danmark. Underviseren kommer ud på jeres skole og underviser hele klassen i forskellige Parasport discipliner.  

Dette tilbud gælder uanset om man tilmelder sig inklusion modellen eller omvendt inklusion. 

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Parasport, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.

Følg os