Roning

I Skole OL Roning dyster hele klassen sammen om at ro 4000 meter i én romaskine på tid. Det handler om hvem der er bedst til at samarbejde og styrke – og dermed få den hurtigste tid.

Tilmeld din klasse til stævne i Skole OL Roning

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. Er klassen allerede oprettet, gå til stævnekalenderen og tilmeld jer.

Hvad er Skole OL Roning?

Til et Skole OL rostævne har hver klasse én romaskine. Stævnet indledes ofte med en indmarch og velkomst i roklubben, hvorefter konkurrencen går i gang. Til selve konkurrencen skal klassen sammen som et hold ro 4.000 meter hurtigst muligt i én romaskine.

Regler

  • Man må ikke dele en klasse op (uanset antal elever).
  • ALLE elever skal ro. Eleverne skal fastsætte og indgå i en rækkefølge (fra 1 – fx 24). Denne rækkefølge skal følges helt til mål – altså til de 4000 meter er roet.
  • Eleverne SKAL ro 20 tag, og så skal der skiftes til ny roer – næste i talrækken. Det anbefales, at både elever og banedommer tæller højt, så der ikke opstår misforståelser/-tællinger.
  • De sidste 100 meter behøver man ikke at skifte. (Man MÅ gerne, men man behøver ikke).
  • Læreren må ikke røre eleverne eller romaskinen, men må meget gerne heppe og komme med gode råd.
  • Dragfaktoren må max stå på 105. Den må gerne være indstillet lavere undervejs i konkurrencen, så den passer til den enkelte elev.
  • Eleven der skal ro i romaskinen næste gang må gerne røre håndtaget nogle tag, inden skiftet foretages. Men eleven må ikke trække i håndtaget som hjælp til den elev, der ror.
  • Det er op til den enkelte klasse, hvordan de fordeler opgaverne omkring skiftet i romaskinen (hvem der holder sædet, åbner og lukker spændholdet til fødderne osv.) og hvor længe eleven har den enkelte opgave.
  • Ved materiel defekt på ergometer (som fx at kæden i romaskinen knækker eller sætter sig fast eller lign.), er der ikke noget at gøre ved det, og man udgår af løbet.

 

Kvalifikation til Skole OL-finalen

Den klasse der får den hurtigste tid på 4.000 meter i romaskinen vinder stævnet og kvalificerer sig direkte til Skole OL-finalen. Der findes en vinderklasse på hver årgang. Derudover kvalificerer de hurtigste tider på landsplan for henholdsvis 6., 7. og 8. klasse sig til Skole OL-finalen (gælder både for klasser der deltager i TAST SELV konkurrencen og i stævne).

Hvor og hvornår foregår ro stævnerne?

Skole OL Roning stævnerne afholdes af roklubber og foregår typisk i roklubbens lokaler eller i en lokal idrætshal. Stævnerne ligger i foråret.

Hvem kan deltage?

Skole OL Roning stævnerne er for 6.-8. klasse.

TAST SELV Roning

Skole OL TAST SELV er en ekstra konkurrence i roning, hvor klassen dyster i ro konkurrencen ude på skolen i stedet for til et stævne. De klasser, der klarer sig bedst i konkurrencerne kvalificerer sig til Skole OL Finalen.

Det er ikke svært at lave TAST SELV Roning ude på skolen. Det kræver blot én romaskine. Klassen skal sammen som ét hold ro 4.000 meter i romaskinen, så hurtigt de kan. Klassens tid indtastes og sendes til Skole OL. De klasser, der har den hurtigste tid kvalificerer sig til Skole OL-finalen. Klasserne, der går videre til finalen, får direkte besked. Reglerne for ro konkurrencen i TAST SELV er de samme som ved stævnerne. Se reglerne ovenfor.

Har I ikke en romaskine på skolen, kan I helt sikkert låne en hos den lokale roklub. Har I ikke en klub i nærheden, kan I leje en trailer med romaskiner hos Dansk Forening for Rosport. Se kontaktoplysninger nederst på siden.

Obs! Deadline for at deltage i TAST SELV Roning er den 20. april 2024.

harlequinfilter

Gratis undervisningsforløb

Vores roklubber står klar til at lave sjove og udfordrende undervisningsforløb med din klasse. Kontakt den lokale klub for at aftale nærmere, når klassen er tilmeldt et stævne.

Hvis det ikke er muligt at lave et samarbejde med en roklub, er der mulighed for at leje romaskiner til undervisningen hos Dansk Forening for Rosport. I finder kontakt oplysninger nederst på siden.

harlequinfilter

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skole OL Roning, så tag endelig fat i os.
Roning
Dansk Forening for Rosport
Marianne Stæhr