Svømning

_____________________________________________________________________________________________

Hvem kan deltage? 

Skole OL Svømning er for 4. og 5. klassetrin.

Er der elever med handicap i klassen? Læs her hvordan de også kan indgå i Skole OL Svømning.

Hvordan deltager vi i Skole OL Svømning?

I kan deltage i Skole OL Svømning på to måder – enten i egen svømmeundervisning eller ved at deltage i et stævne, hvor der dystes mod andre klasser fra skoler i jeres egen kommune.

I begge svømmekonkurrencer handler det om at give alle elever en så god oplevelse, som overhovedet muligt, med respekt for den enkeltes formåen. Elever, der ikke vil kunne deltage uden brug af hjælpemidler, som eksempelvis svømmebælte, svømmefødder og lignende, må derfor gerne benytte sig af disse. Elever, der kan svømme uden hjælpemidler, må ikke bruge hjælpemidler til at forbedre deres præstation.

Til Skole OL Tast Selv – Klassedysten skal klassen svømme så langt de kan på 20 minutter. I bestemmer selv, hvilken dag I vil konkurrere i løbet af skoleåret, og I indtaster selv resultaterne bagefter. De 4. klasser og 5. klasser, som har svømmet flest meter i gennemsnit pr. elev i klassen, udtages til den store Skole OL Finale i svømning i Aarhus.

Til Skole OL Svømmestævne skal klassen dyste mod andre klasser fra skoler i kommunen. Ved stævnerne dystes der i Svømningens 10-kamp (se mere under ”Discipliner og point”). Her skal eleverne blandt andet prøve kræfter med elementer fra svømning, vandpolo og livredning.  De fleste stævner afholdes i foråret og arrangeres af lokale svømmeklubber. Se om der er et lokalstævne i jeres kommune her.

Tilmelding og resultatindberetning

I tilmelder jer til ‘Skole OL Svømning’ ved at oprette en bruger her. Dernæst skal I oprette en eller flere klasser. Under sportsgren vælger I svømning. Her kan I enten tilmelde klassen til ’Skole OL Svømning Tast Selv’ eller vælge et stævne.

Er I tilmeldt ‘Skole OL Svømning Tast Selv’, skal I indtaste jeres resultater, som er ”antal elever” og ”elevernes samlede antal svømmede meter”, under ‘Indtast resultater’ via jeres bruger på skoleol.dk. Resultaterne skal være indtastet senest den 1. maj 2020.
Har I deltaget i et stævne, indberettes resultaterne af arrangørerne. Resultaterne kan ses på skoleol.dk.

I dyster om at komme med til det store Skole OL Finale

Alle der deltager i Skole OL Svømning er med i konkurrencen om de 2 x 20 finalepladser, der er til Skole OL Finalen i Svømning for henholdsvis 4. klasser og 5. klasser.

Ved Skole OL Finalen i Svømning dystes der i Svømningens 10-kamp, og her er det både elevernes færdigheder i vandet og deres evne til at samarbejde, som afgør, hvem vinderne bliver. Læs mere om finalen her.

Vind et oplæg på din skole med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning

Vi gentager succesen og udlodder igen i år 10 oplæg med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning. Livredderne besøger jeres skole i perioden op til skolernes sommerferie, hvor de vil lære eleverne om badesikkerhed, De 5 baderåd og det at have respekt for vand, så jeres elever lærer at færdes med større sikkerhed ved strande, havne, søer og hav, og hvordan de kan hjælpe andre i nød.

Ønsker I at deltage i lodtrækningen om ét af de i alt 10 badesikkerhedsoplæg, så tilmeld jer konkurrencen her.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Svømning, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.