Svømning

Skole OL Svømning er Danmarks største svømmedyst for 4. og 5. klasser og er en aktivitet for hele klassen! Deltagerne i Skole OL Svømning kæmper om den ærefulde sejr, flotte præmier og de eftertragtede pladser ved Skole OL Finalen i Aarhus. Her skal der dystes i Svømningens tikamp, hvor eleverne blandt andet skal prøve kræfter med elementer fra svømning, vandpolo og livredning.

Alle elever modtager et flot diplom for deres deltagelse i Skole OL Svømning.


Hvem kan deltage? 

Skole OL Svømning er for 4. og 5. klassetrin.

Hvordan deltager vi i Skole OL Svømning?

I kan deltage i Skole OL Svømning på to måder. Enten ved at deltage i et stævne eller Skole OL Tast-selv.

Tast-selv – Klassedysten

I Skole OL Svømning – Klassedysten skal klassen svømme så langt de kan på 20 minutter i forbindelse med egen svømmeundervisning. De bedste 4. klasser og de bedste 5. klasser findes ved at se på, hvor mange meter der i gennemsnit er svømmet pr. elev i klassen. Vinderne udtages til Skole OL Finalen i Svømning.

Ved Skole OL Tast-selv bestemmer I således selv, hvilken dag I vil konkurrere, og indtaster bagefter resultaterne.

Til stævne – Svømningens tikamp

I nogle kommuner arrangerer en eller flere svømmeklubber et stævne. De fleste stævner afholdes i foråret 2019. Ved stævnerne dyster klasserne mod andre klasser og skoler i ens kommune i det som vi kalder Svømningens tikamp (se mere under Discipliner og point). Når I har oprettet en profil her og dernæst klikker ind under ‘Svømning’ kan I tilmelde jer et stævne. Stævneoversigten kan også ses her.

I begge Skole OL Svømning-konkurrencer handler det om at give så mange elever en så god oplevelse, som overhovedet muligt, med respekt for den enkeltes formåen. Derfor må elever, der ikke vil kunne deltage uden brug af hjælpemidler (for eksempel svømmebælte, svømmefødder og lignende), gerne benytte sig af disse. Elever, der kan svømme uden hjælpemidler, må ikke bruge hjælpemidler til at forbedre deres præstation. Hjælpemidler må altså ikke anvendes, hvis formålet alene er, at få elever, der allerede kan svømme, til at svømme endnu længere.

Tilmelding og resultatindberetning

I tilmelder jer ‘Skole OL Svømning’ ved at oprette en brugerprofil her. Dernæst oprettes en eller flere klasser, hvorefter sportsgrenen ‘Svømning’ vælges. Her fremkommer muligheden for enten at tilmelde klassen ‘Svømning Tast-selv Klassedysten’ eller muligheden for at tilmelde klassen et ‘Lokalstævne’.

Er I tilmeldt ‘Klassedysten’ om at svømme længst på 20 minutter, skal I selv indtaste jeres resultater, som er antal elever og elevernes samlede antal svømmede meter, via jeres brugerprofil på skoleol.dk under ‘Indtast resultater’.

Er I tilmeldt et lokalstævne, indberettes resultaterne automatisk af arrangørerne, hvorefter resultaterne kan ses skoleol.dk.

I dyster om at komme med til det store Skole OL finalestævne i Aarhus d. 18.-21. juni 2019

Uanset om I afholder Skole OL Svømmekonkurrencen i forbindelse med jeres egen svømmeundervisning, eller om I deltager ved et lokalstævne i jeres kommune, så er I med i konkurrencen om de 20 finalepladser, der er til Skole OL Finalen i Svømning for henholdsvis 4. klasser og 5. klasser. Læs mere om Skole OL Finalen her.

Ved Skole OL Finalen i Svømning dystes i Svømningens Tikamp, og her er det både elevernes færdigheder i vand og deres evne til at samarbejde og se hinandens styrker på holdet, som afgør, hvem vinderne bliver.

Vind et oplæg på din skole med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning

Vi gentager successen og udlodder i år 10 oplæg med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning. Livredderne vil besøge skolen i perioden op til skolernes sommerferie og vil lære eleverne om badesikkerhed, De 5 baderåd og det at have respekt for vand, så de kan færdes med større sikkerhed ved strande, havne, søer og hav, og bedre hjælpe andre i nød.

Ønsker I at deltage i konkurrencen om et af de 10 badesikkerhedsoplæg, så tilmelder I jer konkurrencen her.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Svømning, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.

Følg os