Svømning

‘Skole OL Svømning’ er Danmarks største svømmedyst for 4. og 5. klasser og er en aktivitet for hele klassen! Deltagerne i Skole OL Svømning kæmper om den ærefulde sejr, flotte præmier og de eftertragtede pladser ved Skole OL Finalen i Aarhus. Her skal der dystes i Svømningens tikamp, hvor eleverne bl.a. skal prøve kræfter med elementer fra svømning, vandpolo og livredning.

Alle elever modtager et flot diplom for deres deltagelse i Skole OL Svømning.


Hvem kan deltage? 

Skole OL Svømning er for 4. og 5. klassetrin.

Hvordan deltager vi i Skole OL Svømning?

I kan deltage i Skole OL Svømning på to måder. Enten kan svømmekonkurrencen afvikles i egen svømmeundervisning eller ved deltagelse i et lokalstævne.

I egen svømmeundervisning – Klassedysten

I ‘Skole OL Svømning – Klassedysten’ skal klassen svømme så langt de kan på 20 minutter i forbindelse med egen svømmeundervisning. De bedste 4. klasser og de bedste 5. klasser findes ved at se på, hvor mange meter der i gennemsnit er svømmet pr. elev i klassen. Vinderne udtages til Skole OL Finalen i Svømning og offentliggøres den 4. maj 2018.

I Skole OL Svømning – Klassedysten bestemmer I således selv, hvilken dag I vil konkurrere. Fra 1. januar 2018 og frem til udgangen af april 2018 er det muligt at tilmelde sig klassedysten og indberette, hvor langt klassen svømmede. Sidste frist for indberetning af resultaterne på skoleol.dk er den 1. maj 2018.

I et lokalstævne – Svømningens tikamp

I nogle kommuner arrangerer en eller flere svømmeklubber et lokalstævne. De fleste lokalstævner afholdes i foråret 2018. Ved lokalstævnerne dyster klasserne mod andre klasser og skoler i ens kommune i det som vi kalder Svømningens tikamp (se mere under Discipliner og point). Når I har oprettet en brugerprofil her og dernæst klikker ind under ‘Svømning’ kan I tilmelde jer et lokalstævne. Lokalstævneoversigten kan også ses her.

I begge Skole OL Svømning-konkurrencer handler det naturligvis om at give så mange elever en så god oplevelse, som overhovedet muligt, med respekt for den enkeltes formåen. Derfor må elever, der ikke vil kunne deltage uden brug af hjælpemidler (fx svømmebælte, svømmefødder og lignende), gerne benytte sig af disse. Elever, der kan svømme uden hjælpemidler, må ikke bruge hjælpemidler til at forbedre deres præstation. Hjælpemidler må altså ikke anvendes, hvis formålet alene er, at få elever, der allerede kan svømme, til at svømme endnu længere.

Tilmelding og resultatindberetning

I tilmelder jer ‘Skole OL Svømning’ ved at oprette en brugerprofil her. Dernæst oprettes en eller flere klasser, hvorefter sportsgrenen ‘Svømning’ vælges. Her fremkommer muligheden for enten at tilmelde klassen ‘Svømning i idrætsundervisningen’ eller muligheden for at tilmelde klassen et ‘Lokalstævne’.

Er I tilmeldt ‘Klassedysten’ om at svømme længst på 20 minutter, skal I selv indtaste jeres resultater, som er antal elever og elevernes samlede antal svømmede meter, via jeres brugerprofil på skoleol.dk under ‘Indtast resultater’. Fra 1. januar 2018 og frem til udgangen af april 2018 er det muligt at tilmelde sig klassedysten og indberette, hvor langt klassen svømmede. Sidste frist for indberetning af resultaterne er den 1. maj 2018.

Er I tilmeldt et lokalstævne, indberettes resultaterne automatisk af arrangørerne, hvorefter resultaterne kan ses skoleol.dk.

I dyster om at komme med til det store Skole OL finalestævne i Aarhus d. 12.-15. juni

Uanset om I afholder Skole OL Svømmekonkurrencen i forbindelse med jeres egen svømmeundervisning, eller om I deltager ved et lokalstævne i jeres kommune, så er I med i konkurrencen om de 20 finalepladser, der er til Skole OL Finalen i Svømning for henholdsvis 4. klasser og 5. klasser. Læs mere om Skole OL Finalen her.

Ved Skole OL Finalen i Svømning dystes i Svømningens Tikamp, og her er det både elevernes færdigheder i vand og deres evne til at samarbejde og se hinandens styrker på holdet, som afgør, hvem vinderne bliver.

Vind et oplæg på din skole med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning

Vi gentager successen og udlodder i år 10 oplæg med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning. Livredderne vil besøge skolen i perioden op til skolernes sommerferie og vil lære eleverne om badesikkerhed, De 5 baderåd og det at have respekt for vand, så de kan færdes med større sikkerhed ved strande, havne, søer og hav, og bedre hjælpe andre i nød.

Ønsker I at deltage i konkurrencen om et af de 10 badesikkerhedsoplæg, så tilmelder I jer konkurrencen her.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Svømning, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.

Følg os