Svømning

_____________________________________________________________________________________________

OBS! Grundet corona-situationen er nedenstående info ikke gældende for forårssæsonen 2021.

Hvem kan deltage? 

Skole OL Svømmestævner er for 4. og 5. klassetrin.
Skole OL Tast Selv Svømning er for 2., 3., 4. og 5. klassetrin.

Er der elever med handicap i klassen? Læs her hvordan de også kan indgå i Skole OL Svømning.

Hvordan deltager vi i Skole OL Svømning?

I kan deltage i Skole OL Svømning på to måder – enten i egen svømmeundervisning eller ved at deltage i et lokalt stævne.

I begge svømmekonkurrencer handler det om at give alle elever en så god oplevelse, som overhovedet muligt, med respekt for den enkeltes formåen. Elever, der ikke vil kunne deltage uden brug af hjælpemidler, som eksempelvis svømmebælte, svømmefødder og lignende, må derfor gerne benytte sig af disse. Elever, der kan svømme uden hjælpemidler, må ikke bruge hjælpemidler til at forbedre deres præstation.

Til Skole OL Tast Selv – Klassedysten skal klassen svømme så langt de kan på 20 minutter. I bestemmer selv, hvilken dag I vil konkurrere i løbet af skoleåret, og I indtaster selv resultaterne bagefter.

Til Skole OL Svømmestævne skal klassen dyste mod andre klasser fra skoler i kommunen. Ved stævnerne dystes der i Svømningens 10-kamp (se mere under ”Discipliner og point”). Her skal eleverne blandt andet prøve kræfter med elementer fra svømning, vandpolo og livredning.  De fleste stævner afholdes i foråret og arrangeres af lokale svømmeklubber. Se om der er et lokalstævne i jeres kommune her.

Skole OL 2021 bliver noget andet. I kan godt glæde jer. Vi kan ikke røbe alle detaljerne endnu, men det kan vi snart. Lokalstævner og undervisningsforløb vil stadig, hvis det bliver muligt, være en del af optakten i Skole OL i 2021. I 2021 inviterer Skole OL kun en klasse ad gangen til lokalstævner og undervisningsforløb for at mindske risikoen for smittespredning.

Tilmelding og resultatindberetning

I tilmelder jer til Skole OL Svømning ved at oprette en bruger her. Dernæst skal I oprette en eller flere klasser. Under sportsgren vælger I svømning. Her kan I enten tilmelde klassen til Skole OL Svømning Tast Selv eller vælge et stævne.

Er I tilmeldt Skole OL Svømning Tast Selv, skal I indtaste jeres resultater, som er ”antal elever” og ”elevernes samlede antal svømmede meter”, under ‘Indtast resultater’ via jeres bruger på skoleol.dk. Har I deltaget i et stævne, indberettes resultaterne af arrangørerne. Resultaterne kan ses på skoleol.dk.

Kontakt

Har du spørgsmål til Skole OL Svømning, så kontakt os endelig. Find kontaktoplysningerne her.