Triatlon

Fællesskabet er i centrum, når klassen er med til Skole OL Triatlon. Klassen dyster sammen som et hold. Hele klassen er med, når der skal svømmes, cykles og løbes Mix Stafet. Distancerne er korte og hurtige, så alle kan være med.

Tilmeld din klasse til stævne i Skole OL Triatlon

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. Er klassen allerede oprettet, gå til stævnekalenderen og tilmeld jer.

Hvad er Skole OL Triatlon?

Skole OL Triatlon er en klassekonkurrence, hvor klassen konkurrerer i en Mix Stafet. Hver klasse deles op i hold med fire elever på hvert hold. Hver klasse skal stille med minimum fire hold, og der skal være både piger og drenge på hvert hold (ex. 2 + 2 eller 1 + 3).

Hvert hold laver en stafet, hvor den første elev på holdet starter med at gennemføre de tre discipliner. Når eleven har været igennem alle tre discipliner, sender elev nr. 1, elev nr. 2 på holdet af sted. Dette gøres med en ”high-five”. Sådan fortsætter holdet, indtil alle fire elever har været igennem.

Alle hold bliver sendt afsted samtidig, og der registreres en placering for holdet, som udløser et antal point. Pointene fra klassens 4 hurtigste hold lægges sammen til det samlede resultat. Den klasse med flest point, vinder konkurrencen og det lokale Skole OL stævne og går videre til Skole OL Finalen.

Når den sidste elev på holdet er på vej i mål, står resten af holdet klar (ca. 20 m. inden målstregen) og hele holdet løber samlet i mål, hånd i hånd.

Konkurrencen

En triatlon består klassisk af svømning, cykling og løb. Til Skole OL triatlon stævnet vil I enten møde en klassisk triatlon eller en triatlon, hvor cykeldelen er udskiftet med præcisionskast, da flere arrangører ikke har en lokation, hvor de kan lave en sikker cykelrute til eleverne.

Når I tilmelder jer Skole OL stævnet står det på tilmeldingssiden, hvilken model, der køres til stævnet.

Til Skole OL Finalen i Triatlon konkurrerer klasserne i model 1 med svømning, præcisionskast og løb.

Model 1: 100 m svømning, præcisionskast med ærteposer, 1,5 km løb.

Model 2: 50 m svømning, 3. km cykling, 1 km løb.

Hvor og hvornår foregår triatlon stævnerne?

Skole OL Triatlon stævnerne afholdes af lokale triatlonklubber. Til stævnerne skal eleverne en tur i svømmehallen samt løbe og evt. cykle udenfor. Stævnerne ligger i april og maj.

Til stævnet medbringes:

  • Cykel og cykelhjelm (ved model 2)
  • Svømmetøj og evt. svømmebriller og badehætte
  • Løbesko
  • Eventuelt shorts og T-shirt
  • Håndklæde til brug i skiftezone som kan ligge på jorden og bruges til at tørre fødderne med

Hvem kan deltage?

Skole OL Triatlon stævnerne er for 6.-8. klasse.

Undervisningsforløb i triatlon

På Skole OL’s Undervisningsplatform finder du fede aktiviteter, som du kan lave med din klasse, inden I skal til triatlonstævnet. Du kan selv sammensætte aktiviteterne til et forløb eller bruge det færdige forløb og lektionsplaner.

Flere af de lokale triatlonklubber er også klar til at give jer et gratis undervisningsforløb forud for jeres deltagelse i deres stævne. En unik mulighed for at introducere dine elever til triatlon og ikke mindst til foreningslivet.

harlequinfilter

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skole OL Triatlon, så tag endelig fat i os.
Triatlon
Triatlon Danmark
René Bøge Lejre