Discipliner

Hvordan konkurrerer eleverne i Skole OL Triatlon?

Skole OL Triatlon er en klassekonkurrence, hvor klassen konkurrerer i en Mix Stafet. Hver klasse deler sig op i hold med fire elever på hvert hold. Hver klasse skal stille med minimum fire hold og der skal være både piger og drenge på hvert hold.

Hvert hold laver en stafet, hvor den første på holdet starter med at svømme 50 meter, cykle 3 km og løbe 1 km. Når eleven har været igennem alle tre discipliner, sender holdet elev nr. 2 på holdet af sted. Dette gøres med en ”high five”. Sådan fortsætter holdet indtil alle fire elever har været i gennem.
Når den sidste på holdet er på vej i mål, står resten af holdet klar (ca. 20 m. inden målstregen) og hele holdet løber samlet i mål, hånd i hånd.

Alle hold bliver sendt afsted samtidig. Det hold, der kommer først i mål, får flest point, nr. 2 hold får næst-flest point osv.
Det er de fire første hold fra hver klasse, der tæller, og den klasse med flest point vinder.
(Er der pointlighed mellem to klasser er det den klasse, der har fået sit fjerde hold først i mål, der vinder.)

Vinderklassen kvalificerer sig til Skole OL Finalen.

Som et ekstra taktisk element må hver klasse stille med ét hold, hvor eleverne fordeler disciplinerne mellem hinanden på holdet. Dette hold må består af 4-8 elever.
Rækkefølgen af disciplinerne er her den samme som for klassens øvrige hold. Dvs. svømme, cykle, løbe og gentag. En elev må max tage fem ture/discipliner, men det er valgfrit om det er på samme disciplin eller om der skiftes.

Nederst kan I se et eksempler på, hvordan syv elever deles om disciplinerne i de fire mini-triatlon, som holdet skal gennemføre.