Discipliner

I skole OL Ultimate konkurreres der i 5 forskellige skills kategorier, Ultimate, Præcisionskast, Længdekast, Teamwork og Spirit of the Game. Rækkefølgen af aktiviteterne fastlægges af de lokale arrangører. Hver klasse deles op i to hold, hvis point til slut adderes til en samlet score for hele klassen. På begge klassehold skal der så vidt det er muligt, være lige mange drenge og piger. Således stiller hver klasse op med to hold, dagens vinder er den klasse, der med sine to hold har klaret sig bedst samlet set, i alle fem skills kategorier. Vinderen kvalificerer sig desuden til Skole OL Finalen i Aarhus.

De 5 skills kategorier:

Nr. Navn Antal deltagere
1 Ultimate 4 pr. kamp
2 Præcisionskast Alle
3 Længdekast Alle
4 Teamwork 4 pr. kamp
5 Spirit of the game Inkorporeret i aktivitet 1-4.


Pointsystem

Vinderklasserne afgøres af placeringerne i de 5 forskellige skills kategorier. I hver disciplin dystes der om point. For at vinde gælder det om at samle så mange point sammen som muligt.

Den klasse som opnår flest point i en given kategori, får tildelt det højeste antal point, lig antallet af deltagende klasser. I tilfældet af at to klasser er a point, deler de pladsen og begge klasser får hver det antal point, der hører til placeringen.
Eksemplet herunder er baseret på 10 hold, altså 5 klasser.

1. plads 2. plads 3. plads 4. plads 5. plads 6. plads 7. plads 8. plads 9. plads 10. plads
10 point 9 point 8 point 7 point 6 point 5 point 4 point 3 point 2 point 1 point