Skole OL Atletik TAST SELV

Skole OL Atletik TAST SELV er en oplagt mulighed for at arbejde med løb, spring og kast i idrætsundervisningen og samtidig være med i den landsdækkende Skole OL konkurrence i atletik.

Skole OL-atletik er en konkurrence, hvor klasser fra hele landet dyster mod hinanden ude på skolerne. I laver disciplinerne i idrætstimen og indtaster derefter klassens resultater på skoleol.dk. Disciplinerne er tilpasset, så de sætter fokus på samarbejde, sammenhold og fællesskab og mindre på egne præstationer. Klassen samarbejder om at samle flest mulige point eller at opnå den bedste tid alt efter hvilken disciplin, der er tale om. I Atletik TAST SELV dyster klassen i fire discipliner.

I disciplinerne indgår et legende element, som gør konkurrencerne sjovere og mere inkluderende for hele klassen. Fokus vil være på at få pulsen op og prøve mange forsøg. Eleverne vil opleve at blive mindre udstillet, da klassen skal samarbejde og heppe på hinanden, for at få det bedst mulige resultat til klassen. Disciplinerne lægger op til, at klassen kan arbejde progressivt i opbygningen af undervisningen.

Skole OL TAST SELV er for de skoler, som ikke har mulighed for at komme til et Skole OL-lokalstævne. Se stævneoversigten her.

Hvad er Atletik TAST SELV?

Skole OL Atletik TAST SELV er for 4.-7. klasse.

TAST SELV foregår på den måde, at I selv afholder en Skole OL atletik konkurrence på jeres skole – fx som afslutning på jeres løb, spring og kast forløb i idræt.

TAST SELV konkurrencen består af fire discipliner. I udfører disciplinerne efter de anførte regler og indtaster derefter jeres point på klassens profil. De klasser, der klarer sig bedst i TAST SELV konkurrencen, i løbet af skoleåret, kvalificerer sig til Skole OL-finalen i juni.

Det eneste, det kræver for at afholde TAST SELV konkurrencen er en græsplæne til at løbe på, en sandkasse man kan springe ud i og redskaber til at kaste med.

De fire discipliner er:

  • 10x200m med 5 piger og 5 drenge
  • Speedlængde
  • Turbokast
  • 20x60m stafet med 10 piger og 10 drenge.
harlequinfilter

Sådan gør I:

  1. Download og læs guiden med beskrivelser af de fire discipliner samt guide til resultat indtastning.
  2. Tilmeld din klasse stævnet “Skole OL Atletik TAST SELV 2024” i stævnekalenderen.
  3. Træn op og lav disciplinerne fx i klassens idrætstimer.
  4. Log ind og indtast klassens point for hver disciplin på klassens profil.

Indtast klassens resultater inden den. 1. maj 2024.

Vinderne af TAST SELV konkurrencen får direkte besked fra Skole OL-sekretariatet efter den 1. maj.

Der findes en vinderklasse på hver årgang.

Vi ønsker jer held og lykke med konkurrencen og husk at Skole OL handler om FÆLLESSKAB, FÆRDIGHED og FAIRPLAY.

harlequinfilter

Inspiration til undervisningen

På Skole OL’s Undervisningsplatform finder du masser af inspiration til sjove aktiviteter og øvelser til løb, spring og kast. Platformen rummer aktiviteter i alle afskygninger, inddelt i løbe-, springe- og kaste aktiviteter.

Udvælg dem, du vil bruge i din undervisning og put dem i “kurven”, hvorfra du kan downloade aktivitetsbeskrivelserne til en pdf.

harlequinfilter

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os ved tvivl eller spørgsmål.
Atletik
Dansk Atletik
Søren Kirketofte