Undervisningsmaterialer til idræt

Gå på opdagelse i vores undervisningsmaterialer om kropslig trivsel og fairplay, som du finder her på siden. Eller besøg vores undervisningsplatform.

Kropslig trivsel

Menneskekroppen kan se ud på mange måder, og den kan godt være smuk, selvom den ikke ligner dem, der fylder mest på de sociale medier. Det er der desværre rigtig mange børn og unge, som ikke ved, viser flere trivselsundersøgelser. Derfor har Skole OL i samarbejde med Anti Doping Danmark udarbejdet et nyt undervisningsmateriale, som skal sætte fokus på kropslig trivsel i idrætsundervisningen.

Undervisningsmaterialet tager afsæt i projektet Spejlven, som er lavet i samarbejde mellem Anti Doping Danmark og Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Det nye materiale behandler temaerne selvrespekt og selvværd, kropsidealer og tryghed i egen krop, og alle temaer indeholder øvelser og spørgsmål om kropslig trivsel.

harlequinfilter

Fairplay

En af de vigtige traditioner, der er forbundet med OL, er afgivelsen af den olympiske ed. Den olympiske ed blev aflagt første gang ved de Olympiske Lege i Antwerpen 1920. 
Siden legene i Tokyo i 1964 har det heddet det olympiske løfte. En deltager på værtsnationens hold aflægger på samtlige deltagende idrætsudøveres vegne det olympiske løfte i forbindelse med åbningsceremonien. Udøveren holder i et hjørne af det olympiske flag, mens løftet fremsiges. Udøveren sværger blandt andet på at følge reglerne, holde sig fra snyd og udvise fairplay. 

Vi har sammen med Anti Doping Danmark arbejdet med begrebet fairplay. Sammen har vi skabt den børneolympiske ed samt et undervisningsmateriale med fokus på fairplay.

harlequinfilter