Kommunikation før, under og efter stævnet

Kommunikation til lærere og elever før, under og efter stævnet er vigtigt for, at alle får en god og tryg oplevelse ved jeres Skole OL stævne. Her på siden finder du gode råd til hvordan du kommunikerer med klasserne før, under og efter stævnet.

Inviter klasser og skoler til jeres stævne

Når jeres stævne er oprettet i Sportstiming, kan lærerne tilmelde sig på www.skoleol.dk. Men lærerne tilmelder sig sjældent helt automatisk.

Vi opfordrer jer til at tage direkte kontakt til de lokale skoler og invitere dem til jeres stævner og eventuelle undervisningsforløb. Det er det, der virker allerbedst og på den måde kan I også få skabt en god relation til de lokale skoler og endnu bedre, de lokale idrætslærere.

Hvert år kan i downloade stævneinvitationer under “Dokumenter” i Sportstiming. Den kan I udfylde med jeres stævneinformationer, klublogo mm. Send den ud til skolerne på mail eller endnu bedre kør ud og aflever invitationerne fysisk på skolen.

Vi har samlet de bedste råd til, hvordan I kan tage kontakt til skolerne herunder.

De tre bedste råd er:

  1. Brug jeres netværk og tag kontakt direkte til lærerne på de lokale skoler. Måske kender I en lærer på en af de lokale skoler? Måske har I en elev eller forælder i klubben, som kan hjælpe med en direkte kontakt til nogle lærere på skolerne? Hvis I har holdt stævne før, så find kontaktoplysningerne fra sidste år i Sportstiming.
  2. Udvælg tre skoler, som I går all-in på at få med til jeres stævne. Dvs. tag ud på skolerne og give lærerne en invitation fysisk.
  3. Brug jeres medlemmer, som ambassadører. Giv jeres børnemedlemmer eller forældrene en flyer/invitation med hjem, som de kan aflevere til deres lærer

 

Informationer til lærerne før stævnet

God kommunikation giver tryghed og viser overskud. Lærerne har brug for en masse praktisk information, så de kan klæde deres elever bedst mulig på inden stævnet. Det gælder både de praktiske forhold ved stævnet, men også info om reglerne for konkurrencen.

I Sportstiming finder I en skabelon til et lærerbrev, hvor vi har samlet alle de informationer, som vi ved lærerne vil sætte pris på at få forud for deres deltagelse i stævnet. Udfyld skabelonen med jeres specifikke informationer og send den gerne til lærerne 14 dage inden stævnedatoen.

 

Information om jeres tilbud i foreningen

Noget som elever og forældre i høj grad efterspørger efter et Skole OL stævne er mere information om den sportsgren, som de har prøvet kræfter med og information om hvilke tilbud I har til eleverne i jeres klub.

Det kan godt betale sig at lave en lille flyer, som I kan sende med elever og lærere hjem inden de går hjem fra jeres stævne. I flyeren kan i fortælle om jeres træningstilbud for børn og forældre og fortælle om hvor sjov og fed netop jeres sportsgren er at gå til.

Overvej om, I skal tilbyd deltagerne ved stævnet en gratis prøvetræning eller andet socialt tilbud, så I får eleverne tilbage i foreningen efter Skole OL stævnet. Jo flere gange, børnene møder jer, jo større chance er der for at de starter nede i jeres klub.