PM: Jette Brostrup Jensen er Danmarks Sejeste Idrætslærer

02/02/2023

Jette Brostrup Jensen fra Vemmelev Skole i Slagelse Kommune blev i dag overrasket af alle skolens elever og lærere, hvor hun modtog titlen Danmarks Sejeste Idrætslærer 2022.

Guldkonfetti, flag og 600 fastelavnsboller. Der var stillet op til den helt store kåring af idrætslærer Jette Brostrup Jensen, der blev overrasket i Vemmelev Skoles idrætshal, hvor hun blev hyldet som Danmarks Sejeste Idrætslærer.

”Jeg er skidestolt. Jeg synes, det er en kæmpe anerkendelse af ikke bare mig, men også idrætsfaget. Det kan bare noget det fag. Jeg har altid vægtet relationen rigtigt meget. Man kan få motiveret eleverne, hvis man har en god relation. Og så er det vigtigt, at man selv går foran,” siger Jette Brostrup Jensen.

Skolelederen Emil Krapper havde bildt Jette Brostrup Jensen ind, at hun skulle til et møde med elevrådsformændene om åben hal i frikvarterne, og at de skulle ned at se på idrætshallen. Men i stedet for en tom hal var der fyldt op med mennesker, der stod klar til at hylde den 59-årige idrætslærer.

Med prisen vinder Jette Brostrup Jensen 25.000 kr. til brug på nyt udstyr til idrætsundervisningen sponsoreret af A-Sport samt et kursus fra Dansk Skoleidræt til alle skolens idrætslærere til en værdi af 7.500 kr.

Jette favner alle elever og skaber trivsel i idrætstimerne

Det var en meget rørt og glad Jette Brostrup Jensen, der blev overrasket i idrætshallen. Prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer betyder enormt meget for læreren fra Slagelse.

”Det er helt surrealistisk at vinde. Jeg var jo oppe imod to virkelig stærke kvinder. Men det er da ikke nogen hemmelighed, at jeg har tænkt på, hvordan jeg mon ville reagere. Men det kan man bare ikke forberede sig på. Jeg troede, at jeg ville kunne være cool og tage mikrofonen og sige et eller andet. Men det kunne jeg bare slet ikke, for så ville jeg bare stå og tude,” siger Jette Brostrup Jensen, der har været lærer på Vemmelev Skole i 23 år.

Jette Brostrup Jensen er Danmarks Sejeste Idrætslærer, fordi hun altid går foran og differentierer sin undervisning, så både idrætsvante og idrætsuvante elever udvikler sig fagligt. Og samtidig favner hun alle elever og sætter fokus på trivsel og udvikling.

”Jette er en foregangskvinde. Hun har blik for de gode og vigtige relationer med eleverne, og så viser hun dem idrætten på en sjov og alsidig måde, hvor også lokale foreninger bliver tænkt ind. Ikke kun eleverne motiveres og inspireres af Jette – kollegaerne nyder også godt af Jettes store engagement og faglighed,” siger Janni Thrane, der er projektleder for Skole OL.

Stor faglig anerkendelse

Dansk Skoleidræt er som idrætsfagets interesseorganisation en del af prisens dommerkomité, og herfra lyder der stor faglig anerkendelse af årets prismodtager.

”Jette er en erfaren og energisk idrætslærer, der dygtigt formår at differentiere undervisningen med øje for hver enkelt elevs behov. I Dansk Skoleidræt opfordrer vi altid landets idrætslærere til at arbejde systematisk med den røde tråd i faget, så der er en tydelig progression fra 0.-9. klasse, og der gør Jette det rigtig godt. Samtidig er hun en tillidsvækkende idrætslærer, som tager sig tid til at skabe de gode relationer med eleverne og til at fremme klassefællesskabet,” siger Christian Ditlevsen, afdelingsleder i Dansk Skoleidræt.

Om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer

Skole OL kårede i samarbejde med DIF og Dansk Skoleidræt første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer. I år kiggede juryen efter en lærer, der giver eleverne en motiverende og meningsfuld undervisning, hvor sjov, motorik og sociale færdigheder går hånd i hånd.

Med prisen hyldes idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt har ud fra knap 400 indstillinger udvalgt tre nominerede og har også valgt, at Jette Brostrup Jensen skal vinde prisen.

De to andre fantastiske idrætslærere, der var med i opløbet om at vinde prisen, var Ida Scheving Nielsen fra Krogårdskolen i Greve og Lene Steensgaard Meier fra Humlehøj-Skolen i Sønderborg.

Læs mere om Jette Brostrup Jensen her.

Foto: Hannibal Klok / Dansk Skoleidræt