Skole OL og Bilka skruer op for samarbejdet

03/03/2022

Skole OL indgår et nyt samarbejde med den danske supermarkedskæde Bilka, som har været sponsor siden 2019. Med det udvidede samarbejde får Skole OL 1,5 millioner kroner fordelt over tre år i forbindelse med finalen i Billund.

Tusindvis af glade og aktive børn, der dyster i de skoleolympiske discipliner, danner rammen for det traditionsrige Skole OL, der hvert år afholdes blandt landets skoleelever i 4.-8. klasse.

I år sætter Bilka ekstra skub i støtten til Skole OL med et sponsorat på 500.000 kr. til finalestævnet, der finder sted 14.-17. juni, hvor over 11.000 skoleelever fra hele landet konkurrerer. Derudover har Bilkas maskot Billie lavet sin egen Fællesskabspris, som overrækkes til én vinderklasse pr. årgang. Vinderklasserne vinder et gavekort til Bilka på 5.000 kr. til et klassearrangement.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Bilka, der kan være med til at gøre Skole OL endnu sjovere for de børn, der deltager ved finalen, hvor der med en ny pris bliver sat endnu større fokus på fællesskab. Den økonomiske støtte understreger Skole OL’s succes, og er med til at vise, hvor vigtigt og betydningsfuldt vores arbejde er, så vi, fortsat fremover kan få elever til at opleve OL i børnehøjde,” siger Janni Thrane, der er projektleder for Skole OL.

”Bevægelse og fællesskab er nøgleord i et godt børneliv, som vi er stolte og glade for at støtte op om. De seneste år med corona har vist os, hvor vigtigt det er, at vores børn trives og har en aktiv hverdag. I Bilka har vi et højt fokus på sundhed, og Skole OL’s forbilledlige arbejde med at skabe uforglemmelige oplever for landets skolebørn rammer lige ned i vores indsats for at bidrage til en sundere hverdag,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Billies Fællesskabspris

Bilkas velkendte maskot Ulven Billie lægger navn til den nye Fællesskabspris, som overrækkes til den klasse, som udviser det bedste fællesskab og stærkeste holdånd.

“Fællesskab og sammenhold er hele fundamentet for at skabe gode præstationer. Det kender vi fra vores egen hverdag, hvor vi kun kan lykkes, hvis vi bakker hinanden op og støtter hinanden. Det samme gælder, når eleverne dyster, og derfor er det vigtigt at anerkende dem, som virkelig formår at motivere og hjælpe vennerne. Og vi, i Bilka, vil i hvert fald heppe på alle deltagerne til Skole OL og håber, at alle børn og unge får en fed oplevelse sammen,” siger Mark H. Nielsen.

Om Skole OL

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse. Skole OL skaber mere idræt i skolerne, styrker fællesskabet og giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk.

Om Bilka

Det første Bilka-hypermarked åbnede i Aarhus i 1970, og i dag er Bilka den eneste hypermarkedskæde i Danmark med i alt 18 Bilka og 1 A-Z varehus fordelt over hele landet. Bilka hypermarkedskæden er 100 procent danskejet og en del af Salling Group, som siden 2017 har været hundrede procent ejet af Salling Fondene. Det betyder, at alt overskud i Bilka enten investeres tilbage i forretningen eller tilbage til samfundet i form af donationer fra Salling Fondene for at forbedre børn og unges sundhed og trivsel.