Brydning

I brydning sætter vi fokus på den sunde brydekamp, hvor eleverne lærer deres egne styrker og begrænsninger at kende under kampe og holdkonkurrencer. Alt sammen foregår med klare regler, ritualer og værdier. En virkelig sjov måde for eleverne at arbejde med smidighed, balance, styrke og kondition.

Tilmeld din klasse til lokalstævne i brydning

Start med at oprette din klasse i vores tilmeldingssystem. Er klassen allerede oprettet, så gå til stævnekalenderen og tilmeld jer.

Hvad er Skole OL Brydning?

Til Skole OL Brydning mødes klasser til lokale stævner og dyster mod hinanden i tre sjove konkurrencer. To af konkurrencerne er sjove lege med kropskontakt, som eleverne kender fra idrætsundervisningen og som er med til at få brudt isen og gøre selve brydekampen, som er den tredje konkurrence, mindre “farlig” for eleverne.

Til Skole OL Brydning møder eleverne brydning i form af “den sunde brydekamp”, som er brydekampe uden spark og slag, hvor eleverne bruger hele kroppen og er i tæt fysisk kontakt med deres modstander. Når eleverne har fat i hinandens kroppe, lærer de om fairness, respekt, samarbejde, strategi og grænser. De bliver mere kropsbevidste, får kropserfaring og bliver bedre til at aflæse deres egne og andres grænser samt til at vise hensyn.

Læs mere om de tre brydekonkurrencer her.

Hvor og hvornår foregår brydestævnerne?

Stævnerne afholdes af en lokal brydeklub i september-november og januar-maj.

Hvem kan deltage i brydning?

Brydning er for 4. og 5. klasse.

Discipliner og regler

Til Skole OL-stævne i brydning skal klassen dyste sammen i tre konkurrencer.

De tre konkurrencer er:

  • Holdstafet med kontakt
  • Skubbekamp
  • Skolebrydekampe

Klassen stiller op som ét hold, hvor alle elever bidrager til klassens samlede score. Den klasse på hver årgang med flest point, når stævnet er slut, vinder og kvalificerer sig til Skole OL-finalen i juni.

 

harlequinfilter

Gratis undervisningsforløb med en brydeklub

Flere af vores brydeklubber står klar til at lave sjove og udfordrende undervisningsforløb med din klasse forud for jeres deltagelse i Skole OL-stævnet. Kontakt den lokale klub for at aftale nærmere, når klassen er tilmeldt et stævne.

harlequinfilter

Kontakt os

Har du spørgsmål til Skole OL Brydning, så tag endelig fat i os.